Thursday, June 27, 2013

Ta'aruf my newborn..


Hehe...maaf tajuk ummi rojak sket.
Hi dear...Barakallahu lakum.
Allahumma antassalaam waminkassalaam..wailaika ya'udussalam..fahaiyina Robbana bissalaam, waadhilnal jannata darussalaam, Tabarokta wata'alait, Ya zaljalali walikraam buat Wafa Sofea,Wafa Izzara, abi, family UmmiAbi serta muslimin muslimat dirahmati Allah..Amin..

Robbi Habli minassolihin buat Wafa Sofea & Wafa Izzara..Amin..Amin..

Alhamdulillah...ummi dah selamat melahirkan seorang lagi mujahidah yang dilahirkan pada 27April2013(EDD 12 April), pada jam 3.39am(masuk labour room kul 3.30am),  Berat 2.6kg pada kandungan lebih kurang 42minggu di UM Medical Centre(PPUM) secara SVD(normal delivery) tanpa push & tidak merasa contraction( nanti ummi story). Syukur Alhamdulillah..Allahu Allah..
Dengan ini memperkenalkan...

Adik kepada Nurul Wafa Sofea(Wafa Sofea abi beri nama) & kali ini abi memberi keizinan mencemar duli untuk ummi menamakan mujahidah ke2 kami..
Oh ya..nama Wafa-Wafi memang wajib.. Oleh sebab nama abi "S", abi letak Sofea untuk nama anak pertama kami.
So, ummi yang nama "Iz" ni pun xnak mengalah*sigh*.... & officially i've gave my 2nd princess name is----->
Nurul Wafa Izzara atau dalam Bahasa Arab ditulis نور الوفا 'عزارا (Nur-al-wafa-'izzara) yang bermaksud Cahaya kesetiaan, kekuatan yg mengunjungi. Moga Zara juga seperti kakaknya Wafa Sofea yang sentiasa ummiabi doakan kalian setia & taat pada ALLAH, Rasul & agama. Kekuatan mujahidah Islam sentiasa terpahat dalam hati anakanda sayang..(^,^)

Siapa yang paling teruja dengan Wafa Izzara???Mestilah kakak Wafa Sofea.. Uishh..ummi dah naik rimas dah...hari2 Zara kena cium, kena sapu bedak, kena tarik hidung, kena gigit geram, kena picit dahi(dikatanya adik pening), disikat rambut(padahal adik botak) & etc...
Alahai sayangnya kat adik...tapi kena under observation..hehe. Adik tu baby lagilah kakak...Nanti besar sket bolehla kawan...:)



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...