Thursday, June 30, 2011

Besh Sangat ke nama WAFA SOFEA??

السـَّلامُ عـَـلـَـيـْـكـُـمْ ..Hehe..Besh ke ek nama WAFA SOFEA tu?Mestila bestt,tu yg rmai nak tu..kih3.. Semalam wife sahabat baik abi, Azri n Fatimatuzzahra slamat melahirkn puteri sulung mereka.. Kitorang pn call utk wish congratz.. Cter punye cter..n last mse nk end up kol tu,ummi suh abi tnye Azri, pe nama ank diorang.. Dgn tenang Azri jawap:Nurul Wafa Sofea..Abi pe lg: "Wehh..tu nama anak akuuu..."haha.. Then, Azri ckp nama anak dia maybe Nurul Wafa Safiyya, lain sketla dr ank kitorang. Sama tp x serupa..Waa,SAMA juger..huhu..
Hmmm...Xpela..Wafa ade geng lg..Lg?hehe,sbelum ni ade jgk org request nk nama tu utk anak diorang.. Msa ummi pregnantkn Wafa, de sorang senior ummi ni request.. Masa tu ummi nk gi lunch kt foodcourt PPUM ngan abi..Masa Q tu, terserempak dgn senior ummi, dia tanye ummi dh brp bln n dah ade nama ke utk anak? Ummi ckpla lau gegirl maybe nk letak Wafa n lau boboy nk letak Wafiy..(Msa tu bru ade nama Wafa-Wafiy je), Then akak senior ummi trus ckp, Laa...yeke?Akak pn ske nama tu...akak nk mintak izin siap2 ngan ezreen ye, akak nk letak nama Wafa-Wafiy jugak utk anak akak.. Xpe kan?..Huhu...Speechless jap..hehe,Xpela..nama tu bkn hak kami kn..?Wafa ade geng lg..hehe..
Aceli nama Wafa-Wafiy ni abi yg nk letak sangat2...Abi ckp nama tu lembut...senang nk sebut n rase sejuk je..hehe..Abi memang ske nama yg senang sebut. Penah ummi suggestkn nama2 yang ade Q mcm Rifqi,Qushairi,Qaisara,Qairani..Sume tu dia reject coz susah nk sebut katanya..Tergeliat lidah cheqq...hehe.(Tp memang sedap n modern kn nama2 yg de Q ni..tp,nk wat cmne, abi x berminat,hehe). So,nama Wafa-Wafiy abi dh ade, 2nd nama kpd Wafa-Wafiy abi cakap lau gegurl,abi bagi nama & kalau boboy ummi bertanggungjawap bagi nama.... So,utk Puteri sulung ni, Abi letak Sofea coz lembut & rasa senang nak sebut. Lagipun apa yang ummi perasan ramai kawan2 ummi yg nama Sofea baik2 je..Sopan n cantik2.. Lgpn maksud nama pn baik.. Then,after  discuss soh-seh2 ngan abi, Kitorang pn decide nk namakn Mujahidah sulung kitorang dgn nama NURUL WAFA SOFEA(Errr..Nur/Nurul n Muhammad tu memang wajib ade coz nama Abi start dgn Muhammad-sebaik2 nama, Nama ummi pn start dgn Nur/Nor..)Hehe..gitula al-kisahnya..Btw,tahniah Azri n Zahra..Mg semakin bahgia dgn kehadiran org baru..Ank diorang comey sgt,mcm jepung..hehe..
K..Syukran..Ma'a Salamahbye2..(Jawap:Ilalliqo' -bye2,jmpe lg ye :)
Iklan:

Nur/Noor
نور
Light, illumination

Wafa
...وفاء
Faithfulness, fidelity, loyalty, faith.

Sofia/sofea
صوفیۃ
Beautiful ,clever, smart
Kcik comey je Wafa Sofea msa lahir, tu yg senang kuar tu..Alhamdulillah




Ni masa dalam pantang..bam-bam x sayer?

Ni baru habis pantang, umur 4 bulan++ lau x silap..Dh besyar dh ier..

Ahlan Wa-sahlan.Jom Taaruf jap..

السلام عليكم , Ahlan wa sahlan & Sobah alkhoir(Jawap:Sobah annur taw..hehe)
Alhamdulillah, atas keizinan dan kesetujuan abi,ummi dapat gak create blog yg xseberapa ini..Khas buat anak2 ummi..(Anak2?hehee,InsyaALLAH). Oleh asbabnya kita bru lg dlm dunia maya blogging ni,kte taaruf (berkenalan)dlulah ye.. Ummi+abi + Wafa Sofea= 1 happy family. Ummi n Abi diijabkabulkn pd malam Maulidurrasul(12Rabiul awwal-Tahun 2010)..Alhamdulillah..berkat doa dan rezeki drpd Allah, Ummi disahkan pregnant afta sebln berdua je dgn abi..hehe..Memang best berdua,tp lg best ber3..hehe..n lg best rmai2 kn..?Pengalaman ummi melahirkan wafa amat indah buat ummi,tp itu ummi akn cter di lain n3..coz kt sni juz nk brtaaruf,kn.. Ok,juz a little intro..Nt smbung lg ye..Syukran n ma'as Salamah :)
Iklan:








LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...