Wednesday, October 15, 2014

Almond Milk Lazat Berkhasiat

Barakallahu lakum.
Allahumma antassalaam waminkassalaam..wailaika ya'udussalam..fahaiyina Robbana bissalaam, waadhilnal jannata darussalaam, Tabarokta wata'alait, Ya zaljalali walikraam buat Wafa Sofea, Wafa Izzara, abi, family UmmiAbi serta muslimin muslimat dirahmati Allah..Amin..

Robbi Habli minassolihin buat anak2 solehah & hafizah yang diredhoi ALLAH Subhanahu wa Taala.. iaitu Wafa Sofea & Wafa Izzara..Amin..Amin..

Hi dear, Kakak & Zara mesti ingat ummi pernah buat Almond Milk yang lemak berkrim kesukaan kamu berdua tu kan. Tapi kan....yang tu ummi buat guna Magic Bullet, dan...ummi buat lagi tapi kali ni menggunakan Slow Juicer. Caranya lebih mudah, hampas yag dihasilkan sangatlah halus serta almond milk yang terhasil dari SJ memang superb. Sangat sedap & berbeza rasanya dari guna Magic bullet atau blender biasa.
Ya Allah..serius sedap...Alhamdulillah..ummi sangat2 berpuas hati dengan Almond Milk kali ni..



Macam biasa, ummi rendam badam + kurma + air filter Semalaman.

Masukkan semuanya dalam SJ...
SJ akan asingkan siap2 hampas badam & susu badam..

-Nyummilicious-

Dah dapat susu badam tu untuk kita yang dewasa ni boleh terus minum..sedap sangat.
Untuk anak2 ummi tapis dengan kain lampin(beli tak pernah pakai masa wafa newborn dulu). Kain lampin tu ummi basuh dengan pencuci buah/sayur atau pencuci pinggan pun boleh then rendam air panas... Tekstur selepas tapis MasyaALLAH...sangat lembut di tekak..takde rasa sisa hampas langsung.. Laju je Kakak & Zara minum..



Alhamdulillah...Allah bagi sedap & lazat untuk kami nikmati Almond Milk kali ni..


Almond Milk kali ni ummi dapat buat banyak sikit, so ummi frozenkan dalam storage botol Zara. Botol2 banyak sangat yang tak digunakan.. So bila nak guna just thawing & rendam dalam air panas(betul2 sama macam kita thawing ebm)

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...