Wednesday, February 5, 2014

Kenapa ummi suka makan tapi masih kurus?

Barakallahu lakum.
Allahumma antassalaam waminkassalaam..wailaika ya'udussalam..fahaiyina Robbana bissalaam, waadhilnal jannata darussalaam, Tabarokta wata'alait, Ya zaljalali walikraam buat Wafa Sofea, Wafa Izzara, abi, family UmmiAbi serta muslimin muslimat dirahmati Allah..Amin..

Robbi Habli minassolihin buat Wafa Sofea & Wafa Izzara..Amin..Amin..

Hi dear...Ummi ni pemakan orangnya..(makan sikit tapi kerap). Tapi badan ummi kalau tak 40kg mesti 39kg. Pernah merasa berat 45kg-46kg masa pregnant Wafa Sofea & Wafa Izzara. Pas dah delivered(tak pernah exercise), terus kembali berat underweight.. Alhamdulillah, janji sihat kan. Tapi best gak lau berisi sikit, barulah kakak Wafa Sofea & baby Wafa Izzara sedap nak peluk kan..?hihi...

Inilah punca berat badan ummi tak naik yer?hehe.
Kerana butiran mutiara untuk anak-anak ummi, takpelah ummi kurus pun...hihi..Asalkan anak2 ummiabi sihat & jauh dari sebarang penyakit..(^,^)


4 comments:

Sue-Rya Qistina said...

as salam ummi. lama sungguh saya tak singgah sini disbbkan bercuti lama lepas bersalin aritu.

setakat ni alhamdulillah, saya masih menyusu badan secara eksklusif. berat badan pun makin menurun. kelegaan di situ. badan cam saya ni senang nak naik, tapi sukar nak turun. amik masa sikit. nice sharing ummi!

UmmiAbi said...

Tahniah Sue-Rya Qistina... Ummi pn lama x update blog..hihi..Jaga baby jugak..:)
Alhamdulillah...jaga diri baik2 ye Sue..BF byk2, nanti makin hilang kalori..kan..(^,^)

IntaNBerliaN said...

a'aa mmg betoi kan, kalau menyusu berat badan tak naik.. samalah kita.. :-)

Ummu Muhammad said...

Wahhh i is geng susah nk turun hahah..alhamdulillah lagi 4 bolan lebih nk wean off.. T__T

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...