Sunday, January 12, 2014

Hadiah sempena umur 3 tahun

Barakallahu lakum.
Allahumma antassalaam waminkassalaam..wailaika ya'udussalam..fahaiyina Robbana bissalaam, waadhilnal jannata darussalaam, Tabarokta wata'alait, Ya zaljalali walikraam buat Wafa Sofea, Wafa Izzara, abi, family UmmiAbi serta muslimin muslimat dirahmati Allah..Amin..

Robbi Habli minassolihin buat Wafa Sofea & Wafa Izzara..Amin..Amin..

Hi dear.. Wafa Sofea dah pun masuk 3tahun bulan lepas... Alhamdulillah..Anak ummiabi dah makin besar & cerdik. Semua cakap ummiabi dah faham.. Semua kerja nak buat sendiri...Nampak kematangannya di situ..Syukur Ya Allah..
Cuma kalau kita ter'marah' or tak layan dia, mesti cranky sket. Biasalah...budak nak membesar,x mumaiyiz lagi..Tidak tahu membezakan yang baik & buruk. cuma kita sebagai ibu bapa kne double check balik,mana silap/dosa ummi/abi sepanjang membesarkan Wafa Sofea. Ummiabi akan sentiasa check & berubah & menjadi cermin buatmu sayang. Jika yang baik itu contohilah..Yang buruk itu baikilah... Moga Allah sentiasa limpahkan rahmatNYA buat kita..Amin..

Disebabkan Wafa Sofea dah masuk sekolah, ummiabi nak latih Wafa Sofea lebih fokus & dapat belajar memegang pensil/pen/colour pencils dengan baik... So, ummiabi belikan wooden beads untuk di'explore" oleh Wafa Sofea....


Ummi beli size XXL terus...Senang nak pegang & explore. Dengan mainan ni jugak Wafa Sofea kenal colours. Alhamdulillah...(^,^)
 Antara kelebihan Roller coaster beads ni adalah:
  • Develops fine motor skills and logical thinking
  • Melatih koordinasi tangan & mata (fokus)
  • Mengenal warna & bentuk
  • Mengembangkan kemampuan mengira
Alhamdulillah..yang penting Wafa Sofea gembira & sukakannya...
Ohya..Wafa Izzara pun suka. Pantang kakaknya main, dia pun golek & joined...(^,^)

Update:
Ramai yang pm di FB bertanyakan di mana ummiabi beli Roller coater beads yang saiz XXL ni sebab diorang tengok kat IKEA punyer pun teramatlah kecik.
Banyak mainan Wafas ummiabi beli di page JUAIMURAH PRELOVED yang harganya jauh lebih murah. Barang2 mainan ini dijual balik dari luar negara & diimport ke malaysia. Yang ummiabi beli roller beads ni dari Canada sebab ada ukiran Homemade in canada kat kayu mainan ni. Harganya memang Super Murah sebab UmmiAbi pernah tengok kat Toy r Us mainan seperti ini(kecil sikit) harganya mencecah RM200+. Huhu... Ditambah pula condition mainan ini yang perfect, tiada calar atau pudar colour. Memang seperti baru...(^,^) Yang penting kegunaannya.. Buat apa beli yang lebih mahal jika fungsinya sama kan... Itu membazir namanya..
Membazir kan amalan SyaitonnirRojim...

Firman Allah Subhanahu wa Taala dalam Surah Al-Israa" ayat 27:
Maksudnya: Sesungguhnya orang-orang yang boros itu adalah saudara-saudara Syaitan, sedang Syaitan itu pula adalah makhluk yang sangat kufur kepada tuhannya.

Alhamdulillah..Allah permudahkan.. :)

About JUAIMURAH PRELOVED:
"WE IMPORT HIGH QUALITY TOYS FROM DEVELOPED COUNTRIES LIKE US, UK, SIN, AUSSIE AND DELIVER THROUGHOUT MALAYSIA"

2 comments:

Ummu Muhammad said...

reen: tau tak kakleen tak tau apelah fungsi bende ni smpailah bace entry reen ni n alya..hahah untuk practice tulis rupenye..sabo jelah mak nak

UmmiAbi said...

Hehe...comey k'leen ni tau...(^,^).
Dlu reen ingat benda ni utk mengenal colours n shape coz ade pelbagai shapes n colours. Kira okla jgk..Tp lau gi paeds clinic benda ni mesti ada. Then doc sndri kata utk motor skills knk2...So,baru decide nk bli kt wafas..hehehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...