Tuesday, November 26, 2013

Sedut botol atau hisap botol??

Barakallahu lakum.
Allahumma antassalaam waminkassalaam..wailaika ya'udussalam..fahaiyina Robbana bissalaam, waadhilnal jannata darussalaam, Tabarokta wata'alait, Ya zaljalali walikraam buat Wafa Sofea, Wafa Izzara, abi, family UmmiAbi serta muslimin muslimat dirahmati Allah..Amin..

Robbi Habli minassolihin buat Wafa Sofea & Wafa Izzara..Amin..Amin..


Hi dear...Baru-baru ni ummi pelik tengok Wafa Sofea hisap botol macam sedut botol.. Ehh...fahamkah??hehe..
Kisahnya begini...Selalunya Wafa Sofea suka baring bila hisap botol. Tapi baru-baru ni kalau hisap botol mesti duduk tunduk je. Nak tahu apa mujahidah solehah ummi buat??
Nampak macam hisap botol tapi macam tak hisap..
Inilah style...Sedut botol guna straw.

Ummi tanya, mana Wafa dapat straw tu...?Wafa cakap dalam laci. Ummi tengok kat dapur laci memang terbuka. Ini membuktikan Wafa Sofea dah besar & makin tinggi(^,^). Laci-laci dah boleh buka dengan sendiri. Pandai pulak dia gigit2 hujung puting tu supaya straw bleh masuk...hehe.
Dan...ini juga membuktikan yang Wafa Sofea mungkin sudah tiba masanya untuk STOP minum thru botol??Ok...Nanti ummi ajak abi beli cawan yang comel2 ye.. So far Wafa Sofea minum air memang dari cawan, botol hanya ketika nak tidur je. Maybe ummi kena bagi dia minum melalui cawan siap2 sebelum ke bilik tidur... Hmm, ummi akan tukar jadual Wafa Sofea perlahan-lahan ye sayang...(^,^)
Apapun, ummi ucap tahniah sayang... Selangkah lagi kemajuan/perkembangan tanpa training.. :)

2 comments:

intanfirdaus247 said...

tahniah wafa comel!

UmmiAbi said...

Tq aunty Intanfirdaus...(^,^)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...