Tuesday, October 8, 2013

Vaksin(4): Tanya Pakar~Apa kata ilmuwan(ahli vaksin/ahli imunisasi sendiri)

Apa Kata Para Ilmuwan Tentang Vaksinasi?

“Satu-satunya vaksin yang aman adalah vaksin yang tidak pernah digunakan.”
~ Dr. James R. Shannon, mantan direktur Institusi Kesihatan Nasional Amerika



“Vaksin menipu tubuh supaya tidak lagi menimbulkan reaksi radang. Sehingga vaksin mengubah fungsi pencegahan sistem imun.”
~ Dr. Richard Moskowitz, Harvard University



“Kanser pada dasarnya tidak dikenal sebelum kewajiban vaksinasi cacar mulai diperkenalkan. Saya telah menghadapi 200 kasus/penghidap kanser, dan tak seorang pun dari mereka yang terkena kanser tidak mendapatkan vaksinasi sebelumnya.”
~ Dr. W.B. Clarke, peneliti kanser Inggeris



“Ketika vaksin dinyatakan aman, keamanannya adalah istilah relatif yang tidak dapat diertikan secara umum”.
~ dr. Harris Coulter, pakar vaksin internasional



“Kasus/penghidap polio meningkat secara cepat sejak vaksin dijalankan. Pada tahun 1957-1958 peningkatan sebesar 50%, dan tahun 1958-1959 peningkatan menjadi 80%.”
~ Dr. Bernard Greenberg, dalam sidang kongres AS tahun 1962



“Sebelum vaksinasi besar besaran 50 tahun yang lalu, di negara itu (Amerika) tidak terdapat wabak kanser, penyakit autoimun, dan kasus/pesakit autisme.”
~ Neil Z. Miller, peneliti vaksin internasional

*Oh ya, sebut autisme.. Ummi nak "up"kan sket tentang MMR ni sbb yang ni kes paling common kat M'sia. Setiap bulan peningkatan kes pesakit autism di kalangan kanak-kanak meningkat. Boleh rujuk statistik hospital2 di Malaysia. Ummi yang bekerja di PPUM pun risau. Tapi bagi yang tak ambil tahu, maybe tak terkena pada anak sendiri @ tak menyedari/tak membaca/mengkaji sebab autism ni. 99% adalah disebabkan MMR vaccine. Hmm..



Tengok kandungan <MMR> (Nanti ummi terangkan "ingredients" bertoksik dalam vaccine) fokus MMR dulu= sorbitol, Thimerosal is a mercury. Oh...mercury dalam thermometer tu???Boleh move bila detect suhu panas? So, apa kaitan ngan kanak2 yang autism???
Kebetulanlah sangaaaat... :)

“Vaksin bertanggung jawab terhadap peningkatan jumlah anak-anak dan orang dewasa yang mengalami gangguan sistem imun dan syarat, hiperaktif, kelemahan daya ingat, asma, sindrom keletihan kronis, lupus, artritis reumatiod, sklerosis multiple, dan bahkan epilepsi. Bahkan AIDS yang tidak pernah dikenal dua dekad lalu, menjadi wabak di seluruh dunia saat ini.”
~ Barbara Loe Fisher, Presiden Pusat Informasi Vaksin Nasional Amerika



“Tak masuk akal memikirkan bahwa anda mampu menyuntikkan nanah ke dalam tubuh anak kecil dan dengan proses tertentu akan meningkatkan kesihatan. Tubuh punya cara pertahanan tersendiri yang tergantung pada vitalitas saat itu. Jika dalam kondisi fit, tubuh akan mampu melawan semua infeksi, dan jika kondisinya sedang menurun, tidak akan mampu. Dan Anda tidak dapat mengubah imun semulajadi tubuh menjadi lebih baik dengan memasukkan racun apapun juga ke dalamnya.”
~ Dr. William Hay, dalam buku “Immunisation: The Reality behind the Myth”



Dan masih banyak lagi pendapat ilmuwan yang lainnya.

Dan ternyata faktanya di Jerman para pakar medic, mulai doktor, pakar hingga perawat, menolak adanya imunisasi campak. Penolakan itu diterbitkan dalam “Journal of the American Medical Association” (20 Februari 1981) yang berisi sebuah artikel dengan judul “Rubella Vaccine in Susceptible Hospital Employees, Poor Physician Participation”. Dalam artikel itu disebutkan bahwa jumlah partisipan terendah dalam imunisasi campak terjadi di kalangan pakar mediks di Jerman. Hal ini terjadi pada para pakar obstetrik, dan kadar terendah lain terjadi pada para pakar pediatrik. Kurang lebih 90% pakar obstetrik dan 66% pakar pediatrik menolak suntikan vaksin rubella.

Pakar sendiri pun tolak vaksin di luar negara. Ramai juga doktor yang "dah mengkaji" iaitu informed decision dah tolak vaksin. Cuma di Malaysia perkara ni tak di war2kan atas urusan bisnes orang-orang atasan. Vaksin ni jadi periuk nasi mereka yang memberi keuntungan berjuta-juta.Syarikat farmasi juga seperti syarikat lain yang berorientasikan keuntungan. Ia berkaitan dengan perniagaan. So, bahan ujikajinya adalah anak-anak yang tak bersalah generasi kita ni..huhuhuhu....

Kalau baca bab perniagaan yang menjadikan anak-anak kita ni mangsa, huhu..lagilah.. Ade yang menangis baca kang..(T,T). InsyaALLAH..nanti ummi kongsikan..

P/s:
Kalau anda rajin membaca, Please baca buku ni...sangat bermanfaat dunia akhirat..:
*Rasulullah is my doctor
*Vaccine book by Dr. Sears
*Curing the incurable
*You'll never doubt your actions of unvaccinating your children
*etc..byk lagi,nanti ummi update.. (^,^)

Sumber: Sini & Sini & Sini
Syukran jazilan.. Jazakallah...

2 comments:

Ummu Muhammad said...

muge semakin ramai iu bapa sedar..skrg ni nnestle nnak patternkan habatussaudak..diorg pun da sedar skrg bayk org sedar penipuan die..sedg tunggu je ape lgi si nestle ni nak membohong

UmmiAbi said...

Ummu Muhammad:
Isk..habbatussaudak pn nak usik. Nt dah kne tgn2 yg x sepatutnya ni, lain plk jadinya...huhu.
Betullah abi pernah cakap, Kejadian semulajadi milik Allah ni berubah buruk atau cacat disebabkan tangan2 manusia ni..huhuhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...