Monday, September 9, 2013

Golek-golek

Barakallahu lakum.
Allahumma antassalaam waminkassalaam..wailaika ya'udussalam..fahaiyina Robbana bissalaam, waadhilnal jannata darussalaam, Tabarokta wata'alait, Ya zaljalali walikraam buat Wafa Sofea, Wafa Izzara, abi, family UmmiAbi serta muslimin muslimat dirahmati Allah..Amin..

Robbi Habli minassolihin buat Wafa Sofea & Wafa Izzara..Amin..Amin..

Hi dear...Sebelum ni ada ummi citer Zara dah boleh meniarap umur nak masuk 3bulan...Then hujung bulan(3++months) nak masuk 4 bulan dia dapat hobi baru pulak..Style golek2. Ummiabi kena observed ni coz aritu nak masuk bawah meja dah..huhu..
Wafa Sofea dulu meniarap pada umur 5bulan(coz she's prem baby at 34weeks). Lau ikut umur sebenar(Umur EDD) umur Wafa Sofea pun masa tu 4bulan.. Cuma Zara mendahului dengan golekan pusing2 pada umur almost 4bulan...Err...faham ke ape yang ummi bebelkan ni?hahaa.. Senang citer, anak2 ummi setakat ni boleh meniarap umur 3 bulan & meniarap in action(menjulur/golek2/kuak lentang etc) masa diorang lg beberapa hari nak msuk 4 bulan... Syukur Alhamdulillah..Itupun Anugerah terindah daripada ALLAH kan.. (^,^)


Wafa Sofea tak golek2, tapi jadi askar..menjulur ke belakang & ke depan...tapi mulut becok..hehehe.. Memang nampak dari baby lagi Wafa ni cepat bercakap..hihi.. Zara sekarang dah masuk 4 bulan banyak tersenyum & cakap(ada bunyi2) ikut mood. Kira cakap bila perlu je kan..heh~

Lain anak, lain perkembangannya..Apapun ummi ucapkan syukur & tahniah buat puteri2 ummi. Terharu ummi kerana kebanyakan perkembangan terjadi di depan mata ummi walaupun ummi bekerja..(^,^)

Alhamdulillah..perkembangan yang bagus sayang..

3 comments:

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

Alhamdulillah ummi...seronok baca perkembangan positif anak2 nih

UmmiAbi said...

Alhamdulillah..Syukurla... Qalief pun dh byk perkembangan kan Wanieys..:)

Zee Suhaini said...

alololo..kiut jer tengok..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...