Tuesday, August 20, 2013

Kak Wafa pandai jaga baby..Alhamdulillah..

Barakallahu lakum.
Allahumma antassalaam waminkassalaam..wailaika ya'udussalam..fahaiyina Robbana bissalaam, waadhilnal jannata darussalaam, Tabarokta wata'alait, Ya zaljalali walikraam buat Wafa Sofea, Wafa Izzara, abi, family UmmiAbi serta muslimin muslimat dirahmati Allah..Amin..

Robbi Habli minassolihin buat Wafa Sofea & Wafa Izzara..Amin..Amin..

Hi dear...
Sejak dah jadi kakak ni, kak wafa rajin mengasuh tau(tapi still under observationla..hehe). Kalau ummiabi dodoikan adik zara, dia pun nak dodoikan..Kalau kita nak tukar pampers or pakaikan bedak/lotion semua, dia pun nak buatkan. Ciri2 seorang "kakak" tu terserlah sangat. Alhamdulillah..

Tapi awas..bab makan, Kak wafa tak tahu lagi yang adik zara hanya minum susu ibu semata-mata. Kak wafa yg tak kedekut ini memang suka sangat nak suap adik zaya(Panggilan kak wafa pada zara).. Kalau dia makan biskut, mesti nak suap jugak adik zaya dia. Adik zara pun dengan gembiranya ternganga-nganga minta disuap. Tapi ummi suapkan susu ibu jela dik oii..hehe

Ummi bagitahu kak wafa yang adik zara tak boleh makan lagi...tapi kak wafa tak percaya.
"Boleh mi...zaya leh matan.. Zaya nak?" Siap tanya adik zara lagi..
"Hahaha....adik zara xde gigi, xboleh gigit.." Tergelak ummi.. Tunjuk zara takde gigi, baru dia faham..Esok dia nak suap lagi..hehe...Nanti ye kak wafa, kita tunggu adik zara besar sket.. Risau betul dia sbb adik dia tak makan..(^,^)

Ni time ummiabi buka puasa masa ramadan baru2 ni. Ummi bagi wafa makan siap2 then time berbuka dia akan layan adik dia..:)

"Sayang adik zaya..."

Kat bawah ni ummi lampirkan video yang sempat ummi snap Kak wafa dodoikan adik Zara..So sweet..:)
video
*Dengan dia-dia naik atas rocker tu..hihihi*
*Pipi Adik zara kena gigit nyamuk..huhu.*
*youtube*

2 comments:

Zee Suhaini said...

alololo sayang kat zaya yer..takai nau baby lapar..hihi..kena pantau ni ummi..kot2 terlepas pandang..

p/s : insya'allah,kalo takde aral melintang sampai la umah umi..nanti pm kat fb erkk alamat..

UmmiAbi said...

Zee:
TUla..still under observation.. Lau x, mcm2 dia nak suap adik dia..hihi
Ok,zee nt ummi pm k..Tq sudi datang..:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...