Thursday, August 15, 2013

Eid Mubarak 2013

Barakallahu lakum.
Allahumma antassalaam waminkassalaam..wailaika ya'udussalam..fahaiyina Robbana bissalaam, waadhilnal jannata darussalaam, Tabarokta wata'alait, Ya zaljalali walikraam buat Wafa Sofea, Wafa Izzara, abi, family UmmiAbi serta muslimin muslimat dirahmati Allah..Amin..

Robbi Habli minassolihin buat Wafa Sofea & Wafa Izzara..Amin..Amin..

Hi dear..Waah, semua dah tunjuk gambar beraya...Happy je tengok especially yang ada anak ramai, meriahnyerrr..(^,^)

Tahun ni pun ummiabi & Wafa Sofea beraya dengan ahli baru...:) Kalau tahun lepas beraya bertiga, tahun ni berempat..Tahun depan...?Hehe,Wallahu'Alam...:)
RAYA 2012
Raya 2013
*Yeay, bertambah rezeki..Alhamdulillah*


Tahun ni ummiabi balik Perlis awal seminggu sebelum raya... Saja je, nak elak jem & nak rileks2 dlu kat kampung. Nak release tension..:)


Semua adik-beradik ummi balik(Memang setiap tahun semua balik..hehe).. Best berkumpul ramai--ramai..:)
Tahun ni abi ikut ummi balik Perlis lagi sebab katanya anak-anak kecil lagi. Kampung abi di Dungun Terengganu..Bestnyer...balik pegheleh lagi..hehe.Lagipun tok aki abi, moyang wafa Sofea & Wafa Izzara dah takde. Yang tinggal, adik-beradik Wan(nenek wafa & Zara). InsyaALLAH..nanti anak-anak dah besar sket kita balik belah abi pulak ye..(^,^)
Kat Perlis ramai orang volunteer jaga Wafa SOfea & Wafa Izzara jika ummiabi nak berjalan-jalan or shopping lagi... Ummi siap boleh beli baju raya lagi kat sana..Best kan..?Dan semestinya ummiabi tak risau tinggalkan wafa & zara bersama maktok atau maklong atau makngah sebab ummi tahu diorang semua sayang wafa & zara. Layanan tip top.. Wafa pun cakap nak tinggal dengan maktok..taknak balik..hehee.

Menu 1 Syawal di rumah maktok.. (Rumah kitorang memang open house 1Syawal)
Tahun ni maktok buat lontong, Rendang ayam & ketupat+gulai daging..(^,^)
Uish..masih terasa sayur lemak+sambal ikan bilis=lontong tu... Sebelum Zuhur dah habis...Orang datang non-stop..sampaikan makngah yang basuh pinggan pelik, makin basuh makin banyak pulak pinggan..heheh

Gambar kenangan bersama keluarga
(Ada sorang xde iaitu abg Irfan*5tahun* yg berada dalam toilet saat ini)
"Mintak ampun mak tok"
"Mintak ampun tok abah"

Family ummiabi..
Riang Ria Syawal
Wafa bersama abang Zafryn (Jomm..kumpul duit raya!!!)

Di kesempatan ini, ummiabi ingin memohon maaf & silap jika ada sebarang khilaf atau terasa di hati samada yang perasan atau tidak, yang nyata atau maya, yang tersirat mahupun tersurat..Mohon ampun & maaf ye..Ummiabi juga manusia biasa yang banyak kekurangan. Yang baik dari Allah..Yang buruk itu dari kami...
SELAMAT HARI RAYA..:) Yang dok Klang Valley, maila datang umah kami...(^,^)

3 comments:

Anonymous said...

Selamat hari raya ummi. Moga bahagia selalu.:)

Zee Suhaini said...

comey jer sumer...selamat hari raya jugak..

raya tahun ni tak kena lodeh lagi...umi wat yer,nanti nak pi makan..hihi ;p

UmmiAbi said...

Selamat ari raya Zee..
Mehla umah zee...:)
31 Ogos ummi wat mkn2 sket..(^,^)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...