Tuesday, July 2, 2013

Sayer ok..sayer dah besar:)

Barakallahu lakum.
Allahumma antassalaam waminkassalaam..wailaika ya'udussalam..fahaiyina Robbana bissalaam, waadhilnal jannata darussalaam, Tabarokta wata'alait, Ya zaljalali walikraam buat Wafa Sofea, Wafa Izzara, abi, family UmmiAbi serta muslimin muslimat dirahmati Allah..Amin..

Robbi Habli minassolihin buat Wafa Sofea & Wafa Izzara..Amin..Amin..

Hi dear...pernah tengok iklan Calciyum Max 2013 tak? Tu iklan favourite Wafa Sofea.. Iklan tu jugak buat Wafa Sofea brsemangat & berhenti nangis. Waah, penangan iklan...(^,^). Tapi oklah kan...iklan positif untuk Wafa sofea..
Kalau Wafa jatuh & nak mula nangis, Ummiabi cakap kat dia "Ehh..takleh nangis..sayer ok, sayer dah besar kaan.."
Wafa diam & cakap balik "cayer k..cayer dah becaar"...(sambil tersengih...)

Hakikatnya...anak ummiabi ni memang dah besar & boleh diharap. Selalu nak tolong ummi jaga adik Zara walaupun abi cakap Wafa Sofea still "baby" sebab umur dia baru 2tahun 1/2. Dialah "baby besar" yang masih special buat kami... Apa yang ummiabi buat kat Wafa Izzara, ummiabi akan berterusan buat kat wafa sofea dari kecil sampai bila2. Kiss & doa sebelum tidur buat Wafa Izzara, kiss & doa juga buat wafa sofea. Ummi dodoikan wafa izzara, abi akan dodoikan wafa sofea sampai tertidur.
Walaupun wafa dahpun tidur dibuai mimpi, ummi tetap kiss & doa serta hembuskan pada ubun2 wafa... Selalu ummi dengar Wafa panggil "ummi..ummi..." masa nak tidur. Ummi minta maaf ye sayang sebab tak dapat sama2 tidurkan wafa bersama abi macam dulu. Ummiabi kena adil..sebab adik Zara sekarang lebih memerlukan ummi. Adik Zara kena menyusu dengan ummi dulu sebelum tidur.. Ummi sayang anak2 ummi...:) Moga kalian membesar menjadi anak yang solehah..
Dah besar anak dara ummiabi ni...Sayang W.Sofea..:)

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...