Wednesday, July 31, 2013

Cemer-cemer lak..

Barakallahu lakum.
Allahumma antassalaam waminkassalaam..wailaika ya'udussalam..fahaiyina Robbana bissalaam, waadhilnal jannata darussalaam, Tabarokta wata'alait, Ya zaljalali walikraam buat Wafa Sofea, Wafa Izzara, abi, family UmmiAbi serta muslimin muslimat dirahmati Allah..Amin..

Robbi Habli minassolihin buat Wafa Sofea & Wafa Izzara..Amin..Amin..

Baru-baru ni Wafa Izzara selesema sket ataupun cemer-cemer ikut pelat kak wafa sofea..hehe.. Ummi amik dari umah BS,nmpak hidung Zara berair sket..

Ummi: Lor, zara selesemalah pulak..
Wafa Sofea: Haa, adik zaya cemer-cemer? Cemer-cemer ye ummi?
Ummi: A'ah...nanti kita letak ubat ye...
Wafa Sofea: Okke..Hik..hik..(sambil gelak, ape yang lucu ummi pun x tahu, tapi buat ummi tersenyum..)

Balik tu, terus ummi letak homemade medicine..Inilah ubatnya..hehe..

Ummi main2kan garlic tu kat hidung dia sampai bersin. Then sedut je hingus/air rembesan dari bersin tadi.
Baru legaaa...Alhamdulillah, malam tu kering terus. Syukur pada Allah kerana permudahkan usaha ummi ni untuk tidak sesekali memberikan anak-anak 'drug'.
Sebenarnya kena buat garlic oil [bakar garlic(jangan buang kulit)+olive oil=lenyek2 & sapu pada hidung n dada] tapi tak sempatlah..Ummi banyak kerja, dah settle Zara nak kena masak untuk berbuka... Yang penting niat kerana ALLAH, InsyaALLAH..Allah bantu.. Syukurlah..(^,^)

2 comments:

IntaNBerliaN said...

ooo cemer2 tu selsema.. ms baca tajuk tu, jenuh duk pikir, cemer2 tu apa.. hahha

*btw, psl no yg fara bg tu, pembekal susu tu dia tak jual.. yg sha tu pulak, dia dah tak jual skrg... :-)

pe2 pun thanks sgt2 tau sbb bg no contact tu :-)

UmmiAbi said...

Lor..yeke?Sory k'ina..xtahu plak diorang dh xjual... Harap k'ina dapat cari supplier yg jual harga brpatutan..Amin

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...