Thursday, July 25, 2013

2bulan2minggu~Sayer tak sabar nak meniaraplah ummi~

Barakallahu lakum.
Allahumma antassalaam waminkassalaam..wailaika ya'udussalam..fahaiyina Robbana bissalaam, waadhilnal jannata darussalaam, Tabarokta wata'alait, Ya zaljalali walikraam buat Wafa Sofea, Wafa Izzara, abi, family UmmiAbi serta muslimin muslimat dirahmati Allah..Amin..

Robbi Habli minassolihin buat Wafa Sofea & Wafa Izzara..Amin..Amin..

Hi dear...
Alhamdulillah...Wafa Izzara makin aktif sekarang ni... Asal ummi letak je mesti pusingkan badan, letak je pusing..*X padan ngan debab dak comel ni..hehee*
Memang kena sentiasa standby tilam je kat dia..hehe.
Tapi Zara pusing beberapa kali jugak untuk maju..kali ke 7 atau 8 baru dapat betul2 meniarap. Then baru angkat kepala laju je. Tapi kalau dia penat, dia akan relax dlu & kepala x angkat2 dah.. Dia dah penat..hahaha
Chaiyok sayang...Ni cubaan yang ke 7 or 8..Baru dapat pusing. Memang x putus asa anak ummi ni..(^,^)
Xpe sayang, ini pun buat ummi sangat teruja tengok perkembangan awak sayang, awak baru 2 bulan++, banyak lagi masa untuk training..:)

Hehe..alahai anak ummi, penat ye?
*Muka dah penat mau tido*
Tenang je tengok dia tidur..
Rasa nak join sama..hehe


Dan semestinya Zara seperti Wafa yang juga tido meniarap. Kalau tido meniarap boleh tido nyenyak sampai 5jam(tapi ummi akan kejutkan juga untuk minum susu & zara akan tido balik). Zara juga suka tido mengiring(sunnah kan). Kalau tido meniarap setiap 5minit ummi akan observe dia, tapi kalau tido mengiring, ummi taklah risau sangat. Peliknya kalau tido baring xsampai sejam dah bangun balik..*tak sempat siap keje ummi*(Maybe dalam perut dulu Zara tido macamtu kot~more bonding~)
Macam kak wafa dulu, ummi juga confident Zara tido meniarap pun sebab zara dah pandai angkat kepala sendiri tapi apepun still under observation.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...