Friday, April 26, 2013

Nasi Lemak SS


 Hi dear...
Minggu lepas ummiabi tak beli lauk(untuk buat stok). Abi punya jadual packed sampai malam & ummi pun dah tak larat nak keluar malam2 cari lauk. Nk keluar makan kat kedai lagilah.... Tersangatlah "rajin" nak bersiap... Memang masing-masing mood "nak lepaking kat rumah je".

Tapi....ummiabi tetap jugak masak. Wafa Sofea tengah ada selera nak makan...tu yang syok masak walaupun simple..Syok tengok wafa makan nanti...hehe..
So, Masak ape yang ade jela...*sigh*
Dalam freezer hanya ada ayam je....Dalam fridge pulak ada telur..Sayur sawi adela sket untuk sekali makan..
So,ummi buat nasi lemak SS... Apa tu SS....? SS tu abi cakap Simple & Sedap.. Walaupun Simple tapi Sedap gak...hehe. Yang penting air tangan ummi tu...heh~

Dengan magic bullet, cincang2 bawang n letak cili paste..
Buat sambal msuk telur rebus je

Beras+santan+halia=nasi lemak ekspress..


Ummi goreng ayam sorang seketul..
Taraa...siap dah.. Ni jer dinner kami. Tapi makan bertambah tau...(^,^)
Okla kan...nampak seimbang je walaupun simple...zat besi sayur ade, karbohidrat  pada nasi pun ada..Vit K & protein pada telur pun ok.. Kalsium pada ikan bilis pun ada...Waah..ok apa..(puji diri sendiri*sigh*)
So,ummi cakap kat abi(sambil terangkan piramid makanan seimbang..haha)
"Kalau abi cakap SS means Simple & Sedap....Ummi pulak nak namakan nasi Lemak SS jugak yang bermaksud Syok Sendiri)"
Inilah Nasi Lemak SS kami...Simple & Sedap atau dengan kata lain Syok Sendiri..asalkan kenyang sudaah...Hehehe

Nota ummi:
Seronok kan tengok suami & anak makan hasil tangan kita...Lebih2 lagi kalau dapat pujian...
Bling-bling mata tidur malam tu..Mimpi indah..hehe(Syok sendiri lagi..)

12 comments:

Zee Suhaini said...

air tangan tu yang penting...walau telor goreng sekalipon akan jadi sedap kalo makan bersama kan?? yang lagi penting pujian hubby..xoxo

Nory Zoulkefle said...

kdg2 yang simple tu yang paling sedapp hehe

Kluster HTM said...

Sukacita dimaklumkan bahawa Penulis blog selamat melahirkan anak ~ baby gurl diberi nama Wafa Izzara :)

Anonymous said...

I think this is among the most important info for me.

And i'm glad reading your article. But wanna remark on some general things, The website style is great, the articles is really great : D. Good job, cheers

my page dry scalp treatments

Anonymous said...

Woah! I'm really digging the template/theme of this site. It's simple,
yet effective. A lot of times it's tough to get that "perfect balance" between superb usability and visual appeal. I must say that you've
done a great job with this. In addition, the blog loads extremely fast for me on
Firefox. Superb Blog!

My homepage coconut oil for hair

Yumida Huda said...

tag sis
http://umikasum.blogspot.com/2013/04/chantique-de-mata-beauty-contest.html

Anonymous said...

If you ωant to get а gοod deal from thіs aгticle thеn
you haѵe to apply ѕuch ѕtratеgies tο your won ωebpаge.


Feel free to visit my wеb ѕite :: how to get bigger boobs naturally

Izan Ishak said...

kak izan pun biasa juga buat menu yg SS. tak kisahlah simple&sedap atau syok sendiri...

tahniah ummiabi atas kelahiran bby wafa izzara. sedap nama bby. nnti jgn lupa update blog ye...

dela said...

lagi simple lagi sedap! :)

Yumida Huda said...

nampak sedap la kak
pinggan tu cantik

tag akak:
http://umikasum.blogspot.com/2013/06/my-1st-giveaway-by-hathirah.html

Miszyuyu said...

hai sy datang dari contest http://yuyukstandalone.blogspot.com/2013/06/contest-mereka-tagline-jelitawanis.html .. jom join ramai2 :")

Miszyuyu said...

hai sy datang dari contest http://yuyukstandalone.blogspot.com/2013/06/contest-mereka-tagline-jelitawanis.html .. jom join ramai2 :")

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...