Wednesday, April 24, 2013

Alhamdulillah..rezeki 2013


Barakallahu lakum.
Allahumma antassalaam waminkassalaam..wailaika ya'udussalam..fahaiyina Robbana bissalaam, waadhilnal jannata darussalaam, Tabarokta wata'alait, Ya zaljalali walikraam buat Wafa Sofea, "adik" wafa, abi, family UmmiAbi serta muslimin muslimat dirahmati Allah..Amin..

Robbi Habli minassolihin buat Wafa Sofea & "adik" Wafa..Amin..Amin..

Alhamdulillah....Alhamdulillah..Alhamdulillah... Syukur Ya ALLAH atas rezeki2MU...


"Maka nikmat Tuhan kamu yang manakah yang kamu dustakan?" (QS Ar Rahman)

Sungguh kamu pasti akan ditanya pada hari itu akan nikmat yang kamu peroleh saat ini (Q.S At Takatsur 102:8 )

Syukur Ya Allah...

Ummi study di sini...
Ummi dapat elaun tajaan pun dari sini.. (So, ummi x pernah hutang PTPTN,Alhamdulillah)
Alhamdulillah.. Tahun 2013 genaplah 4tahun berkhidmat di sini..(lepas konvo terus dapat surat jawatan tetap..Alhamdulillah) (^,^)
Allahu Allah..
"Maka nikmat Tuhan kamu yang manakah yang kamu dustakan?" 

JANUARI 2013
Abi adalah pegawai di sektor swasta. Kalau sebelum ini ummi kerja di UM, KL... dan abi pula bekerja area Shah Alam.. Masa ni bawak keta masing-masing & ummi sangat penat & kelam kabut untuk ambil wafa sofea & memasak. Abi kerja di sektor swasta banyak kerja & selalu balik lewat. Di rumah pun still ON laptop habiskan kerja-kerja ofis..Quality time with family??sangat kurang..
Berkat doa moga dipermudahkan segala urusan...Alhamdulillah abi mendapat tawaran & sekarang bekerja di sektor awam..
Di mana???hehe..
Abi study engineering & of course dapat fakulti Kejuruteraan kan.. (^,^)
Yang paling buat ummi happy sangat sebab fakulti engineering ni sebelah je dengan fakulti perubatan(tempat ummi bekerja)
Ya Allah...terima kasih..:)
So now, pergi together..balik pun together..hehee
Kereta pun share...Jimat sangat.. :)
Setiap hari ambil Wafa awal..
Wafa yang paling happy sekali..nampak ummiabi jemput dia bersama-sama..

Dan semalam...setelah berkhidmat selama 4 tahun, ummi dapat Sijil Perkhidmatan Cemerlang dari UM..
Alhamdulillah...
Walaupun ummi tidak dapat Anugerah Perkhidmatan Cemerlang, tetapi bagi ummi Sijil Perkhidmatan Cemerlang ini pun dah memadai bagi ummi yang masih lagi digelar "pegawai freshie/junior" ni. Ada pegawai yang dah 8-10tahun bekerja tidak dapat apa-apa penganugerahan lagi. Rezeki masing2.. Apapun keikhlasan kita bekerja kerana Allah..itu lagi penting kan..?


Anugerah yang paling bernilai buat ummiabi & Wafa Sofea sempena tahun 2013 adalah....
Bertambah lagi zuriat anugerah kurniaan dari Illahi..buat peneman ummiabi & kakak Wafa Sofea..
Syukur padaMU Ya ALLAH..

Tidak semestinya rezeki itu adalah duit.. Dapat nikmat bahagia juga rezeki.. Dapat husband & anak yang baik itu juga rezeki kan..? Syukurlah~
Moga bertambah-tambah rezeki pada tahun ini & tahun2 akan datang..Semuanya datang dari ALLAH SWT..<<Alhamdulillah>>

Psst...Ummi mimpi semalam...Kitorang naik kete gi jalan2..kat belakang wafa ngah joget dengan "adik perempuannya". Adik prmpuan??Comel sangat.. Tp scan x nampak lagi ni..Ish...tak sabar lak ummi. Comey btul diorang dok joget2 kat belakang tuu... Cute sangat2...
Ummiabi terima je gender apepun adik wafa sofea nanti. Tapi kalau gegurl, nak suruh dia joget mcm dalam mimpi tulah..heheh

7 comments:

Kenit Cinonet said...

Alhamdulillah dan tahniah buat ummi sekeluarga. Sesungguhnya Allah tidak pernah mendustai janjiNya kan. Semoga hidup ummi sekeluarga lepas ni berterusan mendapat rahmat dariNya.

Allah dah beri kesempatan pada ummi untuk spend quality time ngan family pasni. Semoga bertambah2 bahagia hendaknya (^_^).

Sue-Rya Qistina said...

murah rezeki. syukur alhamdulillah... :)

Surishariff said...

Tahniah ummi dengan anugerah2 itu.

Sheila Salim said...

Assalamualaikum. subhanallah. rezeki akak dengan abang.. alhamdullilah. semoga kalian dalam keadaan baik2. jaga kesihatan dan baby dalam kandungan ya. teringin nak jumpa akak. masa even anak yatim tu cuma jumpa suami akak je :)

UmmiAbi said...

Kenit:
Tq dear..Alhamdulillah.. Quality time sangat penting untuk membentuk keluarga bahagia kan..?InsyaALLAH..doakan ummi yer:)

Sue-Rya:
Syukur Alhamdulillah..:)

Surishariff:
Thanks K'ct.. Rezeki anak2.. :)

Sheila Salim:
Wa'slm...Teringin nak jumpa sheila gak..hehe. Nt kte sruh nadia bt event lg...Lau xde aral, bleh akak join..hehee

Ummu Muhammad said...

alhamdulillah rezeki baby!!! muge terus diberkati Allah! ;)

Zee Suhaini said...

alhamdulillah..rezeki datang mencurah tahun ni..lepas ni boleh la together gether selalu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...