Wednesday, March 20, 2013

My BFF ubati pening/sakit(ubat mujarab)


Barakallahu lakum.
Allahumma antassalaam waminkassalaam..wailaika ya'udussalam..fahaiyina Robbana bissalaam, waadhilnal jannata darussalaam, Tabarokta wata'alait, Ya zaljalali walikraam buat Wafa Sofea, "adik" wafa, abi, family UmmiAbi serta muslimin muslimat dirahmati Allah..Amin..

Robbi Habli minassolihin buat Wafa Sofea & "adik" Wafa..Amin..Amin..

Hi dear...Harini datang kerja ada "ting tong" sket. Ummi pening2 lalat & gatal hidung sangat2. Dah lama ummi tak gatal2 hidung. Abi cakap ummi ada resdung. Huhu... Gatal hidung je resdung..heh~ Tapi ummi makan roti je, xde plak makan belacan ke..makan seafood yg menyebabkan resdung tu.. Haish..tapi gatalnya tepi2 hidung je... Dah macam clown dah hidung ni ummi tenyeh-tenyeh..hehe. Terseksa gak ni..huhu.

Tiba-tiba dapat private message dari BFF ummi.

Lepas baca & dengar lagu dari link yang BFF ummi bagi tu, terus hilang pening-pening dan gatal-gatal hidung. Amazing kan...??Serius..hilang..tak rasa apa2. Yang terasa hanya lega..hati berbunga2. Tersenyum-senyum je buat kerja. Itulah abi..sentiasa jadi doktor di kala ummi sakit. Itulah ubat paling mujarab & ajaib yang diberikan. Tak jumpa pun xpe..hanya gunakan "words". Sebab tu kalau ummi sakit kaki ke..pening ke..gatal mata ke..Semua nak text kat abi. At least abi reply "Jaga diri elok2" pun dah sembuh dah semua sakit2 tu. Ngada2?haha..ngan suami xpe kot ngada2..kekeke..
Lagipun abi pernah cakap, lebih baik text/bagitahu abi daripada sesetengah orang yang update status kat fb kan..(Hmm..betul gak). So, pada insan bergelar isteri tak payahla dok tulis status kat fb sangat..sbb yang ummi tengok, yang comment bukannya hubby dia, tapi orang lain sampai ada yang menyakitkan hati sendiri then mula gaduh-gaduh. Baik terus text/msg kat hubby. Orang lain tak tahu pun xpe..(lagi bagus). Biarlah kita & pasangan kita je yang tahu betapa romantikanya dia....(^,^).
Sejujurnya memang terus dapat "ubat" pening-pening/sakit ngada-ngada kita tu. Dialah BFF(Best Friend Forever) untill jannah.. Dialah sahabat yang boleh dipercayai..Dialah teman yang paling setia.. Dialah penyimpan rahsia yang boleh dipercayai.. So, buat ape update status untuk mendapat simpati orang lain kalau kita dah ada BFF??? Percayalah..suami adalah BFF yang dianugerahkan oleh ALLAH kepada kita.. ALLAH hadiahkan...So, hargailah insan bergelar suami ini...





Nota ummi:
Lagu apa ye yang abi bagi link kat ummi tu?hehe..carilah sendiri...(^,^)
Biar apa pun cara suami kita untuk tunjukkan dia sayang kita..tapi hargailah dia.. Banyak sebenarnya dia berkorban untuk kita..:)

Apapun, yang paling tepat & dapat menyelesaikan masalah kita adalah....
Sebaik-baik pendengar & yang dapat membantu kita..:)

5 comments:

Sue-Rya Qistina said...

saya sayang suami saya :)

Zee Suhaini said...

setuju ngan ummi..saya pon jarang nak update status kat fb ni..baca status orang ade la..

UmmiAbi said...

Sue-Rya:
Moga jadi istri solehah:)

Zee Suhaini:
Mcm2 status org kan..?Kdg2 senyum je baca(dalam hati mengucap pjg kalau melibatkan rumahtangga..huhu)

Izan Ishak said...

betul ummi... bff kita yg sebenarnya adalah suami kita sendiri. dgn dialah kita boleh berkongsi kisah suka duka... gembira sedih semua. dan selalu juga suka gosip2...hehe..

UmmiAbi said...

Ummi Izan:
Best kan lau bab gosip2 dgn suami..haha. Sebab selalunya bukan gosip, tapi lawak yang kuar... Boleh gelak kuar air mata lg..hehee

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...