Sunday, March 10, 2013

Makin seronok sembang dengan dia


Barakallahu lakum.
Allahumma antassalam waminkassalam..wailaika ya'udussalam..Tabarokta Yazaljalali wal Ikraam buat Wafa Sofea, "adik" wafa yang ngah golek2 dlm perut ni, abi, family UmmiAbi serta muslimin muslimat dirahmati Allah..Amin..

Robbi Habli minassolihin buat Wafa Sofea & "adik" Wafa..Amin..Amin..

Hi dear...Wafa Sofea makin banyak cakap sekarang ni, sejak dia masuk umur 2tahun ni,memang suka bercakap & InSyaaALLAH,ummiabi selagi boleh nak ajar dia bercakap dengan betul(takde pelat2). Kalau dia tak cakap banyak pun,mesti ada je gelagat dia yg buat ummiabi gelihati. Ummi kat tempat kerja asyik teringat kat dia je..Abi kalau dalam kereta asyik dok cakap & tiru balik gelagat anak kesayangan dia yang malam tadi punye..haha..Excited parents. Tak sabar nak balik nak dengar celoteh dia.. Huuu..rindunyerr...baru sampai ofis ni, rasa nak nak balik sekaranglah pulak..hehee

video
Nape video dalam hp sharp & clear tapi masuk dalam blog blur sangat..?huhu... Terima jela...Ummi dahla xreti nak godek2 ni..

Nota ummi: Terharu bila setiap kali Wafa Sofea kiss ummi lembut sambil sebut "Muahhh"..hehe
Ummi harap kiss dari anak-anak takkan putus sampai ummi tutup mata.. Setiap kali berjumpa, salam & kiss adalah perkara wajib antara kita..Macam ummi selalu buat ngan maktok. sampai sekarang kalau berjumpa, mesti wajib salam, peluk & kiss ketat2(Lagi ketat kalau lama xjumpa..haha). Then baru mulakan perbualan. Kenapa ummi kata wajib...sebab kalau x buat, mesti rasa pelik atau takut masing2 tersinggung..Tapi bila dah buat, rasa aman..damai & bahagia sangat..(Waah,susah nak interprete dengan kata-kata) (^,^)

4 comments:

DrSam said...

Assalamualaikum,
Begitulah kasih sayang dan rindunya ibu bapa terhadap anak kesayangan. Demam hari tu nak pandai cakap lah agaknya ye :)

Izan Ishak said...

clap3!!! good girl wafa... dah pandai kira 1-10, dah tau tgn kanan kiri... comelnyaaaa!

UmmiAbi said...

Dr. Sam:
Wa'slm..Alhamdulillah..terima kasih datang melawat wafa ye doc. A'ah..demam nak bercakaplah tu..hehe

UmmiAbi said...

Izan Ishak:
Hehe...clap3 to her.. Terima kasih ummi izan:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...