Thursday, February 21, 2013

Set bersalin pilihan ummi


Barakallahu lakum.
Allahumma antassalam waminkassalam Tabarokta Yazaljalali wal Ikraam buat Wafa Sofea, "adik" wafa, abi, family UmmiAbi serta muslimin muslimat dirahmati Allah..Amin..
Robbi Habli minassolihin buat Wafa Sofea & "adik" Wafa..Amin..Amin..

Ummi nak kongsikan set bersalin pilihan ummi setakat ni. Set-set ni ummi memang pakai dari bersalinkan Wafa Sofea lagi. So, sekali guna dah puas hati, ummi teruskan jela dengan produk yang sama. Produk lain ummi tak pernah try lagi... Ingat kali ni nak try produk lain, tapi hati jadi risau pulak.. Risau x bertempat  kot-kot tak boleh terima produk tu. Pepun, belum cuba, belum tahu kan.  Macam produk yang ummi guna nilah..dah cuba, so teruskan jela..nampak serasi dengan ummi..(^,^)

Pilihan ummi setakat jadi mum-to-be & doter's mum ni ialah:

Tropical Herbs keluaran AMWAY

Harga lebih kurang je dengan set bersalin jenama lain---> Lebih kurangRM300, percuma bengkung.

Ubat pil ni jela semata2(After birth-44hari). Senang kan.. Just telan je.. Xde kena  bancuh-bancuh or tablet larut2 dalam air tu. Memang ummi tak boleh "terima" ubat-ubat bancuh ni.

Dapat free bengkung

Sebenarnya yang ni paling ummi suka.. set mandian & pembersihnya sangat wangi... Masa ummi kena warded selepas delivered wafa dulu, ummi mandi guna herba mandian nilah, sampai de jiran sebelah bilik shower tu tegur,harum semerbak je bau..Siap tanya beli sabun katner..hehehe. Kenangan tu..
Apa yang bestnya, kali ni ummi dapat beli grill pan dengan setiap pembelian set bersalin ni dengan harga rm39 je. Lau x,harga dalam catalog RM200++..:
Ummi terpaksa  cancel pemanggang ajaib yg ummi sruh maktok beli. Kira kebetulan, ummi memang nak beli grill  pan yang tengah hangat di pasaran & FB tu...tapi beli set bersalin,dapat  harga berbaloi pulak. Kira bertuah gakla kan..
Dan 1 lagi, yang ni jenama KOREA. Kebanyakan grill pan yang ummi pernah nampak banyak Made in China... (Ummi anti sket brg2 made in China ni..hehe)
Syukurla..dipermudahkan ALLAH sekali lagi..
Oklah...testimonial ummi dengan grill pan ni:
Roti telur..Rasa sama je cuma lau guna grill pan ni--->Zasss..SIAP.
Boleh bahagi 2..Rasanya grill pan lain tak boleh divide. So, nak basuh pun senang grill pan yang ni..kan..(^,^)

7 comments:

Surishariff said...

Berkenan kat grill pan tu..hahaha ..

Ummu Muhammad said...

set bersalin tu bpe rm smpai dapat grill ni murah sgt!

::EIDA:: said...

Salam ummi, ida ni, urusetia program amal kita smlm... datang jenguk belog ummi ;)

UmmiAbi said...

SuriShariff:
Berkenan kena bli...Tp sama je function mcm oven. Oven k'ct besar..lg best..heh:)


UM:
Amway semua skali ngan grill pan tu lau x silap ummi byr RM380 kot..(yg pasti x lbh dr rm400)Nt ummi tnye sedara ummi blik coz dia yg jual..he

UmmiAbi said...

Eida:
Thanks eida..singgah sini..

zarifah said...

as-salam..hi..hee.nk tnyla..ummi beli set Amway + grill pan ni kat ne?online?bole share?bf amik set amway ni so far ok?
;)

UmmiAbi said...

Zarifah:
Ummi beli ngan sedara ummi..Dia member amway.. Eh..BF ummi makan shaklee bagus. Lau amway dia bg pil selepas melahirkan tu untuk kita bertenaga.. Tapi x effect pn air susu ibu. Makin banyak adela..:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...