Monday, February 4, 2013

Sanah Helwah ummi

Barakallahu lakum.
Allahumma antassalam..waminkassalam..Tabarok tarobbana Ya zaljalaliwalikram..buat Wafa Sofea & "adik" dalam rahim ummi..Family UmmiAbi, serta muslimin muslimat yang dirahmati Allah semua..

Sanah Helwah ummi. Tanggal 30Januari baru2 ni ummi menjangkau umur 26tahun..& tahun ni ummi akan dapat 2anak...Bestnyer...(^,^)Syukran jazilan Ya ALLAH...(hadiah xternilai dari ALLAH).
 Terima kasih pada semua yang wished kat FB & msg phone ummi..Moga doa2 kalian dimakbulkan Allah..Amin..Amin..Amin..
Setakat ni, apa yang dirancang, Allah makbulkan..Alhamdulillah..Ummi nak kahwin lepas convo pun Allah makbulkan(bukan gatal ok,tapi teringin sangat bercinta lepas nikah<takut "terbercinta" sebelum>tu yg cepat2..hehee), nak anak di usia muda pun..tercapai jugak,Alhamdulillah.. Allah permudahkan ummi bersalinkan Wafa Sofea(Moga "adik Wafa" juga senang dilahirkan nanti) & Alhamdulillah..Allah kurniakan ummi seorang lelaki bergelar suami yang buatkan ummi rasa bahagia sampai hari ini & moga sampai ke syurga..Amin..Amin..
Alhamdulillah 'Ala kulli hal...
"Fa-biayyi alaa'i Rabbi kuma tukazdzi ban" (Maka nikmat Tuhanmu yang manakah yang kamu dustakan?) Diulang 31kali dalam ayat2 terakhir Surah Ar-Rahman..  Syukur padaMU Ya ALLAH... memang xde nikmat yang perlu didustakan...malah Engkau memberi lebih dari yang kami minta...Ampunilah dosa2 kami..Amin..

Alhamdulillah..murah rezeki Birthday girl...(Girl ke???heh)
Semua keluarga tempat ummi bekerja,Unit Microscope Elektron, Fakulti Perubatan UM meraikan Hari Ulangtahun Ummi di Holiday Inn Hotel, Glenmarie Shah Alam.. Family unit kami sket je, So kalau nak wat majlis kecil2 camni semua "ON" je. Bos kami yang cadangkan buat kat hotel..hehee.. (TQ boss). Alhamdulillah..Syukur sekali lagi dapat tempat kerja yang best & staf di unit ni memang baik sangat, semuanya memahami serta tak berkira dengan kerja masing2..Misi kami, buat kerja kena enjoy & gembira tapi kerja mesti siap100%..(^,^)

Jom layan gambar ummi & the gang yer..hehe
cake requested by besday girl mum. Macam kek wafa dulu..Our favourite..:)
Thanks all..:)

Dan hasilnya....
Alhamdulillah..rezeki Allah..:)

Gambar pasangan bercinta lepas nikah(kecil sudahla..kami malu..kekeke)
Isteri chef suruh ummi ajak sesiapa yang nak join..So,mestilah ummi bawak "buah hati" ummi kan..hehe..(Dapat abi makan free haritu..)
Abi orang 1st yang wish Happy Birthday dengan pesanan "Ummi dah makin besar, so matang sikit...Anak dah 2 tu.."
(huhu..ummi xmatang ke?Abi selalu cakap ummi senget,huhu..So, abi "suami senget"*sigh)
p/s: senget means "gila-gila".(Tp ngan abi je ummi camtu, kawan2 pn mesti xcayer..ummi garang tau kat um..heh)
Dinner treat by abi...makan chicken chop plak..Syukran abi:)

Nota ummi:
Ummi harap sangat ummi ni jadi makin "matang". jangan pedulikan cakap orang, sentiasa berfikiran positif & moga Allah kurniakan kesihatan yang baik & umur yang panjang buat ummi untuk melihat anak-anak ummi berjaya.. Moga Allah sentiasa tetap & tingkatkan iman ummi serta ilmu duniawi & ukhrawi hanya untuk Allah.. Serta ummi harap moga Allah jadikan ummi seorang isteri yang taat serta solehah buat penyejuk mata abi sampai syurga..Amin..Amin..Amin..

12 comments:

Rusuk Kiri said...

sanah helwah ummi, baru 26tahun rupenya. Saya pun dah 29tahun ni hahaha. Tua lagi saya ghupernyer hehehe. Semoga urusan duniawi dan ukhrawi ummi dipermudahkan Allah. Dan, kirimkan salam pada baby dalam perut tu yer.(^_^)

Ummu Muhammad said...

sanah helwahhh..ahkak tue setahun dari ummi tapi tahun hijrah kite same umo hahah!

Ummu Muhammad said...

eh lupe..amin! mudah2an dikurniakan keberkatan umur utk dfidik wafa n d co! :)

UmmiAbi said...

Rusuk Kiri:
Amin..Amin..Terima kasih..:)Ehh..tua ke?ummi tgk muka muda je.. Umur sekadar angka kan..? Yg pnting kita sihat..hehe

UmmiAbi said...

Ummu Muhammad:
Lor..sebaya rupernyer..So, um jgnlah bahasakan "kakak". Kita bhskan ummu Muhammad & Ummu/ummi Wafa je..Nmpak ukhwah kat situ kan..?heh~
Syukran jazilan ye doakan utk ummi ni..:)

Kancil 8349 said...

Ahamdulillah...moga dopanjangkan umur dan dimurahkan rezeki

Zee Suhaini said...

Heppy Belated Besday Ummi..muda lagi ni..

Moga selamat deliver ye nanti dan bahagia sentiasa..

UmmiAbi said...

Terima ksh Kancil & Zee..Amin..:)

BUNDA a.k.a KN said...

semoga dipanjangkan umo...

Izan Ishak said...

ummi... sori sangat2 sbb lambat sangat wish. happy belated birthday tau ummi... moga semua doa2 itu diperkenankan oleh Allah hendaknya. ameen...

#ehhh... lebih kurang sama dgn k.izan dulu, umur 26 anak pun 2 org. semoga dipermudahkan segalanya buat ummi sepanjang tempoh kehamilan ye~

UmmiAbi said...

Trima ksh bunda..:)

UmmiAbi said...

Ummi izan:
Syukran jazilan ummi izan...hehee..Best kan ummi izan skrang dah 5org ank plak tu..Tp masih muda lagi...Suker tgk..hehe:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...