Thursday, January 31, 2013

Taman Burung versi UmmiAbi

Barakallahu lakum..
Asalnya cuti Thaipusam nak bawak Wafa Sofea gi KL Bird Park..tapi Wafa selesema..so,walaupun tak teruk selesema tu, ummiAbi decide lain kali je, nak tengok bird or pergi zoo make sure antibodi tengah kuat ok...(^,^) Nanti kita pergi ye sayang..:)
Hmm..harga berbaloi...
Xpela..kami gi yang free dulu..berbaloi-baloi..hehee
Untuk tidak menghampakan Wafa, kitorang bawak gak dia tengok bird.....Kebetulan ada kedai eksotik baru buka dekat perumahan kami, jalan kaki pun sampai...Kedai ni menjual burung2, ular & kucing yang gebus2..Kiranya semua haiwan yang berharga ribu riban...huhu, boleh tengok jelaa..heh~ Yang bestnya, burung2 eksotik semua dia rantaikan, tak letak dalam sangkar.. So, kita bolehla nak bagi makan or pegang burung2 tu.. Wafa suka sangat, siap request nak pegang lagi. Tak takut langsung...
Diorang bagi burung2 ni makan cili & kuaci. Cili untuk cepatkan lidah burung2 ni bercakap..:)
(Baru ummiabi tahu)
Kelakar & comel plak gambar ni...heh~

3 comments:

Ummu Muhammad said...

comelnyee wafa..rambut geng muhammadlah hehhe..takpe janji ade aktiviti bersame! ;)

kechixx hussain said...

wafa comel;)

Izan Ishak said...

dapat bagi makan burung tu lagi real. kalau k.izan pulak takut tgk burung yg dirantai takde dlm sangkar tu...

suka tgk wafa dlm gmbr yg last tu... happy je dia...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...