Sunday, December 30, 2012

Spaghetti express

Barakallahu lakum...
Allahumma antassalam..waminkassalam...Wailaika ya'udussalam buat Wafa Sofea, abi, family UmmiAbi & baby comel dalam perut ummi ni...serta muslimin muslimat di atas muka bumi ini.. Moga semuanya diberkati Allah..Ameen..

Baru2 ni ummi buat spaghetti dek kerana terliur dengan spaghetti ummi izan & spaghetti kak ina .
Pilihan sos tomato ummi semestinya Kimball Sos spaghetti Tradisional. Memang sedap...Abi berkali-kali tambah. Siap cakap takmo makan nasi, kita makan spaghetti je..hehehee
Oh ya, say "NO" to PREGO ye... Kenapa?Boleh baca SINI.

Tapi ummi buat simple je..
Goreng daging kisar(dibuat bulat2)
Tumis bawang merah+putih(lebihkan sket)~boleh dicincang halus or tumbuk dlm lesung, then masukkan je Sos spaghetti Kimball tu...tambah air sket..
Last sekali, masukkan daging kisar yang digoreng tadi. Boleh juga masukkan cendawan butang, carrot..tapi dapur ummi xde semua tu..Ummi buat apa yang ada je..hehe..Dah tak sabar & terliur, apa yang ada jela..heh






Simple je kan..?Xpela..janji sedap & abi n Wafa suka..
Ummi rasa sos spaghetti Kimball ni memang lazat..Rasa sekali pasti nak lagi..hehe(bukan puji  masakan sendiri ye, ni ummi puji sos tu tau..kekeke)
Sos spaghetti ni xpedas..Wafa Sofea pn boleh makan..

Nyum2...cedapnyerr....



Nota ummi:
Sos spaghetti Kimball memang terpampang tanda HALALnya...
Dari blog ummi izan:)

4 comments:

Zee Suhaini said...

Ummi..saya selalu wat spagetti ni sebab anak-anak suka dan sos semestinya PREGO...astagfirullah..baru tahu pasal ni..selalu check halal je..

UmmiAbi said...

Zee:
A'ah..kakak ummi pn ckp halal..Tp de kawan ummi kata yg dia beli de 2label,dia korek2 tanggalkan label luar tgk yg dlm,xde tanda halal.. Ntahla..Prego byk sgt syubhahnya..Was2 plak nak beli. So, ramai buat feedback Kimball ok.. So,kita cari yg sememangnya HALALAN TOYYIBAN..:)

Marlina Mohtar said...

Sslam ukhuwwah =) nampak sedap...dan mudah sangat dibuat. In shaa Allah nak try juga nanti =)

Nur Firdausi Resources (SA0137267-T) said...

Assalamualaikum maaf nk mencelah.mmg halal tp kenapa kita tak sokong produk melayu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...