Thursday, December 6, 2012

Sanah Helwah Wafa Sofea. U're turn 2..

Allahumma antassalam...waminkassalam..Tabaroktarobbana wataalaik..ya zaljalali walikram buat Puteri kesayangan UmmiAbi(Wafa Sofea), abi, family ummiabi serta muslimin & muslimat semua.

Pada 5hb Disember baru2 ni(2 hari lepas), genaplah umur Nurul Wafa Sofea Muhammad Salim 2tahun.. Sanah Helwah(Selamat Hari Ulangtahun) my dearest Wafa Sofea..
Wafa Sofea...
It's amazing to look at you today and realize how much you have grown and changed over the past years. Every milestone you reach and every new experience that delights you puts a smile on our face.
There is a special kind of relationship between a mother and her daughter to me & a father and her daughter to abi. We'll grow into all the good things (and the bad) that come from that relationship as you grow older. You make our life more joyous, you fill it with more laughter, and you make our heart smile more than we ever dreamed possible. Happy birthday our sweet...


May Allah bless u Nurul Wafa Sofea..
Ya ALLAH.. please protect and guide Wafa Sofea as she continues along the path you’ve chosen for her.
Give her the courage to follow in your light, and feel your love wherever she goes. May ALLAH always upgrades her IMAN.

Make her strong and give her the strength to make good decisions in the coming year. Keep her free from
illness and sadness, for she is a truly good person who deserves happiness and success in all aspects of life.

Ya ALLAH..please bless our daughter now on this day, and in the future. Ya ALLAH..please give her a kindheart & (soleh) husband that can bring her a path to jannah..
Ameen..Ameen..Ameen..

Sincerely,
~UmmiAbi~

Nota ummi:
from deep in my heart, U're the best gift from ALLAH to us..
(Sorryla...ummi nak type sket je in English tapi teruja pulak nak wish kat Wafa,laju je type... Apa terasa dalam hati rasa teruja nak wish...Tengok balik ayat tu macam dah ok kot...So,sorry ye kalau salah vocab sebab ummi ni memang "Rojak" tutor(abi cakap).hehee
Pepun, thanks Wafa hadir dalam hidup UmmiAbi..UmmiAbi sayang kat Wafa Sofea tau...Muahhh


Eh lupa pulak..Jom layan beberapa gambar..
Oleh sebab besday Wafa jatuh pada hari Rabu dimana ummiabi & semua orang bekerja...So, sambutan "on the date" tetap ummiabi buat tapi bertiga jela..Kalau sebelum ni memang sambut bersama ahli keluarga yang lain.. In Shaa ALLAH, nanti kita balik kampung abi akan buat dinner treat & doa selamat buat Wafa.. Allahuma Yassir wala Tuassir..

Walaupun kek Wafa xde gambar Barbie, Princess, Upin-Ipin dll, tapi kek nilah paling sedap setakat ni. Abi yang bukan penggemar kek pn suka kek ni. Wafa lagi suka...:)
Ummiabi memang decide nak beli kek ni (order pun kena awal).  Kami sukakannya sebab  cheese cake  ni sangat sedap. Cheese dia sangat padat. Ummi order di Hotel Holiday Inn, Glenmarie.. (Ummi bernasib baik sebab isteri chef kat hotel ni teman sekerja ummi..hehee). Syukur, dipermudahkanNYA...
TQ ye Kak Iza & Chef Hanif...Tahun depan kami order lagi(^,^) 

Oh ya...semasa ambil Wafa dari umah babysitter, rupanya bs wafa de celebrate besday Wafa. Dia siap buat kuetiaw & bihun tomyam, nugget & french fries & kek coklat.. Then, dia panggil beberapa orang anak2 jiran sebelah rumah dia meraikan Besday Wafa.. Terharu ummi. Patutlah dia suruh UmmiAbi ambil Wafa lewat sket sebab dia nak masak..
Ummi nak ucapkan terima kasih banyak2 buat Kak Huzzana & abg Jalil sebab menjaga Wafa Sofea selama ummiAbi pergi bekerja.. Moga ALLAH merahmati mereka sekeluarga..Amin..
Kak Zana de snap beberapa gambar buat ummiabi..:
Serius je muka besday Girl..hehe
Pakat nak buat "peace"lah konon..hehe

12 comments:

Ummu Muhammad said...

sanah helwah ya wafa sofea!

semoga Allah makbulkan segala doa ummi abi..amin ya Rabb!

Ina Ania said...

SEMUA BLOGGER DIJEMPUT JOIN "SEGMEN JOM UP FOLLOWER BY BE-LOG MEOW MEW"

http://nikainaa.blogspot.com/2012/12/segmen-jom-up-follower.html

Mawaddah e-Store said...

Selamat hari lahir ya solehah =) semoga solehah sokmo

jemput singgah sini :

http://mawaddahestore.blogspot.com/

Surishariff said...

Happy belated besday to wafa sofia..may Allah bless u and be a solehah to ur parent..the cake look yummy..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

sanah helwah sofea :-)
amboi dia suka dpt potong kek yer hehe

UmmiAbi said...

UmmuMuhammad:
Syukran jazilan UM...
Amin Ya Rob...(^,^)

Mawaddah:
TQ dear...:)

SuriShariff:
TQ maklang....Amin... May Allah bless u too...:)

Wanieys:
TQ aunty...Best ptong kek, x sabar2 nak mamam..hehee

Izan Ishak said...

sanah helwah wafa sofea...

dah besar dah anak ummiabi. suka sangat dia dpt potong kek tu ye.

# pasni akan ingat besday wafa sofea sbb selang sehari je ngan besday abg2 kembar kat umah ni.

UmmiAbi said...

Ummi Izan:
Yeke?Hepy belated besday si kembar...:)

intanfirdaus247 said...

Salam kunjung..salam ukhuwah..Selamat hari lahir wafa sofea!:)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

singgah selasa :-)

My Family So Sweet said...

Happy birthday wafa.....nanti dtg sambut birthday irfan , sambut sesama nak???hehehehe

UmmiAbi said...

IntanFirdaus:
TQ aunty Intan...Salam ukhwah fillah..:)

MFSS:
TQ maklong...Jom..jom..kita wat besday party.. Bleh wat skali abg Irfan, Abg Zafryn n Wafa...Lg rmai, lg meriah...:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...