Tuesday, December 18, 2012

DIY clock in the house

Barakallahu lakum. Allahumma antassalam waminkassalam..wailaikaya'udussalam..tabaroktarobbana wata'alaik... buat puteri kesayangn ummiabi, Wafa Sofea...abi..family ummi & family abi..serta muslimin muslimat..

Hi dear...ummi bw ramai yang ngah deco2 umah sekarang kan..?Ade yang siap renovate rumah termasuk dapur & bilik. Cantik sangat.
Ummi suka tengok deco2 hasil makeover dari kak NA.. Entah bila ummi boleh panggil dia & crew datang umah kan..?hehe..berangan..
InsyaALLAH..abi cakap kumpul duit lagi & lagi...& lagi...Berapa abi nak kumpul pun ummi xtahu..hehehe... Xpela, untuk kami yang tinggal bertiga(tambah lagi sorang thn depan) dalam rumah double storey kecik tapi amat selesa ni pn dah ok(Alhamdulillah,syukran abi)..Tupun abi cakap ummi dah mengah2 nak kemas. Dengan 3bilik air yang lagi 2bilik air yg jarang guna..huhu, tupun nak extend??Tunggu ahlul bait ramai dulu, nanti kita extend sampai takde tanah dah..hehe..(Abi perli ker??heh).
Tapi kan deco n renovate umah ni jadikan rumah kita suasana baru, macam kita pindah ke rumah baru...Best kan...?Sabar ummi..sabar...hehe..
So, nak deco2 n renovate menggunakan fulus yg banyak, so memandangkan fulus tak cukup lagi, ummi deco sendiri jela umah ni (bukan deco sebenarnya, touch up sket je) asalkan nampak lain sket. Taklah boring kan..
Ummi tukar jam je...hehehehe...tupun nak kecoh kan..?Orang lain siap tukar dinding..hehe
Xpela...kenangan gak kan...(^,^)
Ummi beli jam ni kat Groupon(pakat beli ramai ngan staf2 kat UM, dapat harga murah sangat3)

Wafa suka main nombor2 jam ni.. Mesti dia ingat macam permainan puzzle dia..hehe
Sebelum
Selepas...
Oklah kan.. Nanti boring, kita tukar jam lain lak...(Save budget sket setakat nak beli jam je..hehee)
(Boleh main permainanan "cari perbezaan gambar" pada gambar sebelum & selepas kan..?)Akuarium pn ummi bru pasan tiba2 lampu ON. Mesti Wafa yg "switch ON"..hehe. Anak ummi dah pandai macam2 sekarang ni..Kena sentiasa "UNDER OBSERVATION"..*sigh*

4 comments:

Sue-Rya Qistina said...

alhamdulillah. dah ade rumah sendiri pun rase bersyukur kan. :)

UmmiAbi said...

Alhamdulillah....syukur. Betul cakap Sue-Rya..:)

Surishariff said...

Cantek jam itu... .kalo mak k'ct dia suka pindahkn kedudukan perabot, tukar langsir nak bagi nmpk suasana rumah baru.tak pun letak pasu bunga baru.

UmmiAbi said...

Surishariff:
Oh..yeke?A'ah..creative...camtu pn bleh nmpak suasana bru kan?Pndai mk k'ct... Baru2 ni tukar kedudukan katil dlm bilik,nampak luas sket..hehe..:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...