Tuesday, November 13, 2012

Respect pada NINJA MUSLIMAH
Barakallahu lakum.
Diceritakan seorang wanita muslimah berpurdah sedang membeli-belah di salah satu pasaraya di Perancis.

Setelah selesai mendapatkan barang-barang yg dicarinya,
dia segera pergi ke kaunter utk membayar.
Kebetulan cashier yg ditujunya adalah seorang wanita keturunan Arab yg berpakaian tdk menutup auratnya.

Cashier tersebut memandang wanita berpurdah itu dgn pandangan mengejek, kemudian dia mulai mengira nilai barang belanjaan wanita tersebut sambil melemparkannya dgn kasar ke atas meja.

Namun wanita berpurdah itu tdk terpengaruh dgn provokasi wanita cashier itu, dia tetap tenang, bahkan sangat tenang, hingga membuat wanita cashier semakin geram dan tdk dpt lagi menguasai diri, lalu berkata dengan nada memperlekehkan,
"Kita mempunyai berbagai masalah dan permasalahan di sini, Purdah kamu ini adalah salah satu masalah. Kita datang ke sini untuk mencari duit, bukan untuk pamer agama maupun sejarah. Kalau kamu mau menjalani agama atau mengenakan purdah, pergilah sana ke negerimu dan jalani agamamu sesukamu."

Wanita berpurdah itu berhenti memasukkan barang belanjaannya ke dalam troli, lalu memandang wanita cashier tersebut... Dia membuka purdahnya dan ternyata dia adalah wanita kulit putih, dgn sepasang mata biru, lalu dia berkata,
"Aku adalah wanita Perancis asli, begitu pula ayah dan nenekku. Ini adalah Islam-ku dan ini adalah negeriku. Kamu telah menjual agama kamu, sementara kami membelinya.

Subhanallah,

Allah Ta'ala berfirman, ertinya, "Sesungguhnya orang-orang yang mengatakan, 'Rabb kami adalah Allah', kemudian mereka tetap istiqamah maka tidak ada keraguan terhadap mereka dan tidak pula mereka berduka cita." (QS. Al-Ahqaaf: 13)
Semoga cerita sederhana ini dapat memberikan pengajaran yang berharga kepada kita agar tetap memperjuangkan dan mempertahankan agama kita..

ALLAH,tersentap hati dgn cerita ni..
Pertahanan kain kecil ajaib oleh si pemakainya berbeza bila ALLAH sendiri menyentuh hatinya..
Sejauh mana pertahanan niqabis2 sekalian dgn kain kecil itu?Subhanallah..untuk kalian..
jangan kerana kita kain itu dipersalahkan…
kerana nila setitik rosak susu sebelanga…
ingatlah kamu sedang pegang amanah dan tanggungjawab…

Sama2 merenung sambil termenung ya…
TAMPAR PIPI,TANYA IMAN…

Kredit pada FB.

Nota ummi:
Ummi ada sahabat2 yang pakai niqab... Bila kat luar negara seperti Makkah, Jordan & Mesir(tempat mereka belajar) terasa tenang memakainya..Tidak dipersoalkan.
Balik ke Malaysia...memang dipandang jelek & kanak2 siap panggil "Ninja" & takut akan mereka..
Merekalah ninja muslimah sejati, yg dipandang mulia oleh ALLAH walaupun diejek masyarakat. Yang mengejek itu ade berannn...?huhu...berpegangan ISLAM sehebat ini? Ramai sanggup  berpegang pada adat daripada agama..
Malah, muslimat di Perancis lebih rela didenda dpd membuka niqab mereka...
Antara kelebihan berpurdah ialah;
Allah swt. akan tingkatkan Nur pada wajah, 13 kali ganda daripada wajah asli. Kecantikan wajah seseorang wanita terletak bila Allah swt. beri nur wajah ini.
Manafaat di dunia dengan memakai purdah sepenuhnya. Di syurga Allah swt. beri 70 kali ganda kecantikan La’ibah ketua bidadari. Ini merupakan satu rahmat dan nikmat dari Allah swt.

(Bayan Masturat-Syed Ahmad Khan)

Sangat respect dengan "NINJA ISLAM" ini..
Ummi kagum... Jangan sesekali diejek mereka ini kerana pegangan ISLAM mereka kuat (MENJAGA AGAMA ALLAH_MENGHINDARI FITNAH_MENJAGA MARUAH_MENJAGA AURAT_KERANA SUNNAH )sebaliknya cermin diri kita dulu...Adakah iman kita terpelihara seperti mereka..? Moga ALLAH menjaga kita sebagaimana menjaga mereka..AMIN...

P/s: Suuuungguhhh....mereka ini sangat cantik...Kawan2 ummi yang pakai niqab semua cantik. Jika ummi jumpa mereka, ummi rindu sangat wajah mereka....terlalu suci, kulit macam sutera.. Tak berkelip mata memandang coz x puas.
Sahabat2  Masturat/wanita sek 4 Shah Alam...Ummi rindu anda semua....Dah setahun ummi tak jumpa antum semua..(menitis air mata...ALLAHU ALLAH...)
Rindu kerana ALLAH lain macam sket...huhu......................................
Abi...ketemukan ummi dengan mereka...please...Kita tinggalkan urusan dunia ni sekejap....(T,T)

1 comment:

Are-name said...

Allahurobbi...tersentuh jiwa saya ummi.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...