Wednesday, November 28, 2012

Permintaan abi

Hi dear.. Barakallahu lakum.
Petang tadi ummi dapat PM(private msg) dari abi...
So, untuk tidak menghampakan abi(macam gaya deejay radio plak), ummi masukkan video ni..Khas buat Wafa & adik2..
Ingat pesan abi ni ye... Abi cakap, macammana pun ibu kita, dialah yang terbaik buat kita lebih2 lagi anak lelaki..Letakkan ummi/ibu/mama/mak/mummy No.1 dalam hati :) Ingat..U only have ONE MUM...:)

video
Nota ummi: 
Ummi hari2 kalau boleh nak dengar suara maktok(mak ummi). Kalau ada masalah, ummi mesti kena bagitahu maktok jugak walaupun masalah tu dah selesai sebab maktok pendengar setia ummi.. Nasihat maktok paling terbaik setakat ini. Kalau org lain ummi boleh argue, dengan maktok ummi akan terdiam kerana setiap perkataan & cara maktok beri nasihat sentiasa tertanam dalam hati ummi. Mencairkan hati ummi...Power kan?he
Ummi perasan, abi juga suka telefon wan bila susah & senang...Kalau balik KKB, dia masih tidur atas riba wan, Anak bongsu kan..hehe..
 Kalau buka wallet abi ade gambar abi & wan(mak abi)... Sejak bujang lagi gambar tu tak pernah keluar dari wallet abi..Kalau ummi belikan wallet baru untuk abi, mesti abi akan letak gambar tu kat depan/tempat yg sama jugak.(Ehh..tadi ummi tulis xpernah keluarkan, tp wallet abi sama je design baru or lama..so,nmpak sama je. Dlm mesti de gambar abi & wan..hehe)
Tapi gambar ummi, abi & wafa...sentiasa terpampang dalam background laptop abi... Adil kan...?Ibu didahulukan, keluarga diutamakan...(^,^)

Moga ALLAH memberikan kesihatan yang baik & barakah buat Maktok(mak ummi), tokwan(abah ummi) & Wan(mak abi) di dunia & akhirat..

5 comments:

Putri said...

bagi saya ibu adalah penasihat terbaik.kalau saya ada problem mesti mama saya tahu walaupun saya cuba x nak bagitau

UmmiAbi said...

Putri:
Kaaan.... Diorang mesti tahu punye...& akan cuba selesaikan problem kita sebaiknya...(^,^)

nadia said...

umii, nadia pon mcm umi. semua benda cite dekat mama. setakat ni, memang dia penasihat terbaik. xde sape boleh lawan..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

ibu saya penasihat terbaik bg saya :-)

Izan Ishak said...

k.izan pun boleh cerita mcm2 dgn mak. boleh katakan teman gosip juga ni. kalau balik kg kan selalu tido lewat gara2 bersembang sampai tak ingat~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...