Wednesday, October 24, 2012

Mandi kolam terbuka

Barakallahu lakum.
Weekend lepas ummi & wafa pergi mandi kolam di Kolam terbuka presint 9, Putrajaya.. Ummi & Wafa, Makngah & abg Zafryn serta maklong & abg mirul n abg irfan.. Kira geng2 ibu & anak jela pergi. Geng2 ayah semua ada kerja.. Pakngah pergi Melaka ada seminar, abi ada kelas & paklong pulak ada kenduri. So, ibuk2 aja yang pergi... Maklong yang drive..

Pagi tu maklong ada sediakan Macaronni cheese & chocolate cheese tart. Memang cheese..Senyum je kitorang sebab semua dah lengkap untuk berkelah..hehe..(Tq maklong)

Jomm..layan gambar ye...Untuk makluman semua, ni 1st time Wafa mandi kolam..& Wafa sangatlah teruja..sampai kecut jari jemarinya...hehe. Wafa nampak budak-budak lain terjun kolam, dia pun nak buat siap kira "one, two, three..."hehehe...macam2lah cayang ni...Nanti jika free lagi, kita pergi ajak abi pulak ye...














Makngah & abg Zafryn

Abg mirul & abg Irfan...
Mana mklong??Maklong tolong snap pic...hehe..TQ mklong..;)
Dah puas mandi, kita main playground.. Playground ni sebelah kolam ni jer..:)

Ummi..u want to join me??



Nota ummi:
Yang bestnye kat Kolam Putrajaya ni sebab semua yang berkunjung ke sini adalah orang Melayu Islam..Itu memang priority bagi ummiabi...
Bukan apa..ummi allergy sikit dengan bahasa Tamil & Mandarin/Hokkien dan seumpamanya..Serius,kalau terdengar mesti pening kepala.. tapi itu jela... Takdela sampai tak suka..ummi pening je..tak tahu kenapa..heee.
Tapi Bahasa Arab ummi suka dengar...tenang je(Bahasa syurga kan?) walaupun pernah students Arab ummi cakap dalam hp dengan umminya, ummi siap suruh dia translate sebab nak tahu...
Psstt..Wafa..Ummi dapat Bahasa Arab Tinggi dalam SPM=B, Wafa mesti dapatkan A tau...hehe

6 comments:

Sue-Rya Qistina said...

wah..seronoknya!

DrSam said...

Selamat menyambut Aidil Adha buat Reen sekeluarga.

UmmiAbi said...

Sue-Rya Qistina:
Seronok dear...pergila bwk anak2..hehe

Dr.Sam:
Tq doc...Selamat Hari Raya Aidiladha juga buat doc sekeluarga..:)

Anonymous said...

Sy pun xsuka india/cina ni. Diorang pengotor sikit. Haritu masa mandi kolam, ternampak cina ni slumber je suruh anak dia kencing tepi tu. Kurang ajar betul.

Ummu Muhammad said...

Mudenye ummi wafa..berp umo hehe

UmmiAbi said...

Ummu muhammad:
Muda ker?haha... UM pn muda... Thn ni ummi bru msuk 25.Kalau ikut who 25 kira remaja lg kan?hehehe....ferasan kan ummi ni um...hehh,ank nk msuk 2 dah yang oii..Abi cakap..hehhe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...