Monday, October 1, 2012

1st time makan sweet

Barakallahu lakum..
Hi dear...weekend baru2 ni 1st time Wafa Sofea makan Lollipop/sweet/candy ni...
Biasala...kat cashier supermarket banyak "umpan" macam ni kan? Trick mereka untuk menarik minat kanak2 ni..
Sebelum ni Wafa Sofea tak heran dengan "umpan-umpan" ni, tapi bila dah nak masuk 2 tahun ni dia memang tertarik dengan benda colour2 ni..huhu.
Ummi memang say "NO" pada sweet/candy ni. Taknak ajar anak-anak makan makanan tak berkhasiat ni..Banyak betul gulanya.
Then, tengok wafa asyik tunjuk kat Lollipop tu cakap "nak..nak", at last, abi pun suruh dia pilih & bayarkan. Abi cakap, xpela..sekali-sekala bagi dia rasa...
Hmm..ummi dah rasa tak best...Yela..gigi pun baru nak penuh semua..Mestila kena jaga. Ummi taknaklah gigi Wafa Sofea awal2 dah rongak..Huhu...
Hehe..Lollipop pun besar dari mulut comel Wafa..

Eeii...manisnyerrr..
 
Then, Wafa rasa sket2 je...pastu main2,lap2 kat baju(habis melekit..huhu) & nak buang Lollipop tu..hahaha...Maybe manis sangat kot.
Ummi bagi air masak & susu baru ok...
So,sebagai tanda terima kasih kat abi kerana membeli Lollipop kat Wafa, Ummi bagi je Lollipop tu kat abi suruh habiskan.
Waah..seronok abi makan benda tu sambil drive..Ummi tengok enjoy je dia menikmati Lollipop tu sampai habis tinggal stick je..hehe..
Psst...Ummi rasa,abi yang nak sangat Lollipop tu kan..?Mesti masa kecil nak makan tapi wan x bagi kan?(mahu,tapi malu)hehehehe

2 comments:

Sue-Rya Qistina said...

Ni la mslhnya zaman skang ni kan. kt supermarket mmg diorg akan letak lollipop/cekelat kt kaunter. anak2 saya pun sama gak. asyik cakap nak nak je. tapi saya mmg x bagi. sekali dua tu xpe la. klau dh berkali2, mmg say NO terus la.

pastu kalau makan abis xpe gak. ni baru jilat sekali dua, abis melekit kt tangan ngan muka/pipi tu. huhuhu

Izan Ishak said...

hehe... rupanya abi wafa yg nak lolipop tu ye. baguslah kalau tak ajar anak2 ngan gula2 ni. kalau dah terbiasa mmg susah jadinya.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...