Wednesday, September 12, 2012

Picnic at Morib

Barakallahu lakum. Hi dear..baru-baru ni ummiabi & wafa, maklong sekeluarga serta makngah sekeluarga pergi short picnic di Rumah Peranginan Persekutuan Morib.
Best jugak untuk relax & rehat2kan minda kan?Kitorang saja pilih Morib sebab paling dekat. 2jam dari rumah UmmiAbi. Kali ni kami guna nama Paklong dulu sebagai penjawat awam untuk memohon. Next maybe ummi atau makngah pulak kan?hehe.. Kalau nak pergi tempat yang lagi hebat & best,boleh guna nama tok abah..;)
Untuk penjawat awam/badan berkanun yang nak melancong di Rumah Peranginan & penginapan ni boleh klik SINI. Best & berbaloi tau...tak caya,tengoklah di bawah ni harga dia..:)


Paklong tempah rumah peranginan banglo 3bilik...Macam tak percaya RM60 je semalam. Sebelum pergi tu, dalam fikiran ummi dah bayangkan mesti rumah peranginan kerajaan ni biasa je..mesti sepadan dengan harganya kan? Tapi bila sampai sana, memang puas hati.. Semua bilik ada air-cond, rumahnya besar, ada balkoni yang besar, ala2 kampung suasananya,persekitaran & dalaman yang bersih terjaga & yang paling best rumahnya betul2 tepi pantai...Siap ada tempat BBQ lg...
Pantai Morib ni kira 1st beach buat Wafa Sofea.... Ingatkan takut, rupa2nya enjoy je dia...siap baling & tempiaskan air kat ummi lagi...huhu. Oklah...jom layan gambar...:)
Baru sampai..kita rehat dulu...(Depan umah ada pondok rehat)
Amboi..Wafa Sofea mamam coklat smpai cenget mulut..hehe..
Ni muka bangun tido..(Ummi nampak macam dah besar anak ummi ni..:)Boleh jadi kakak,,hehe)
Inilah nama banglo kitorang..

Hmm..bilik selesa...Semua harta benda dalam bilik ni ditulis "Hak Kerajaan". (teringat ummi masa duk kuartes kerajaan NAVY dulu)

Kanak2 riang
Antara POTLUCK yang dibawa..Semua air tangan sendiri... Maklong siap buat kek coklat sempena Anniversary maklong-paklong yg ke 10.. Tahniah..moga bahagia hingga ke syurga ummiabi doakan..
Ummi masak yg mana??huhu...ummi wat simple je..Yg bekas thermos color hijau tu..Telur goreng sambal bersos..Abi siap deco letak tomato n daun bawang...hehe

Preparation utk potluck di atas...(nk jugak tempek kan?hehe)

Ni baru sikit telur tu..Ummi kena goreng 15 biji telur tau..tapi hati seronok...nk berjalan kan..?hehe
Ibuk2 sedang menyediakan lunch...:)
Makan time...
Zafryn: Pssst.Wafa, nak sketttt...abg zafryn nyer dah habis...
Wafa: Buat2 X dengar..xdengar..lalalala...hehe

Lepas makan, rehat2 jap sebelum tukar uniform untuk mandi laut..:)
 
 
Petang tu..apelagi,main pantailah.. Ini kali pertama Wafa Sofea menjejaki kaki di pantai..Alhamdulillah, tak takut langsung..Siap tarik tangan ummi ajak pergi dekat air yang berombak-ombak tu...I'm proud of u sayang..:)
Malam tu, lepas maghrib Ummiabi & Wafa Sofea balik terus pergi open house rumah paklong sham pulak...Fullday activities..Tapi memang seronok.. InsyaALLAH..abi plan nak gi mandi pantai Terengganu plak pasni memandangkan wafa sofea memang suka main air...;)

8 comments:

Ummu Muhammad said...

cerienyeee..senyum tak lekang family ni..menggambarkan kebahagiaan..semuge sampai syurga! best tgk morib ni..boleh jugak pegi nanti ;)

UmmiAbi said...

Amin...syukran ummu....
Best gak morib...Rasanya satu2nya pantai kt KL-selangor kot...hehe.. Setakat nak gi dekat2 bolehla..Nk pantai best,ganulah..hehe

Surishariff said...

Jom g pantai t'ganu.kali ni kami lik xdpt nak main laut..ombak beso.ank2 cuma main pasir je.
Wat kubur bukan istana pasir.psssttt bila nk lik kg?

Izan Ishak said...

baru dpt tgk betul2 gmbr ummiabi n wafa... seronok wafa dpt main air ye.

UmmiAbi said...

Surishariff:
Jom k'ct...Thn dpn raya cina kte gi nak...?hehe

UmmiAbi said...

Ummi izan:
Ala...ummiabi & wafa comot time ni...hehe. Wafa lau dpt main air memang tak peduli benda lain dah...;)

Anonymous said...

Best jgak Morib ni...tapi untuk kakitangan kerajaan je ke?huhu

IntaNBerliaN said...

wah.. murah betoi yer... rm60 je semalam..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...