Tuesday, September 4, 2012

Ais krim goreng

Barakallahu lakum.
Semalam ummi ada buat dessert sket untuk santapan abi...Saja try2..
UmmiAbi beli ais krim tu dari ramadan lagi...tapi tak habis2..So,ummi buatlah ais krim goreng ni.Lau sedap,esok boleh habiskan..hehe

Ummi guna roti gardenia je...Letak ais krim di tengah2..

Buat double layer(macam sandwich), Then tekapkan dengan cawan/gelas supaya jadi bentuk macam pau..(ummi guna cawan IKEA je)

Dah jadi bentuk pau..

Simpan dalam freezer dalam 1/2 jam.

After that, bolehlah goreng..
 Macam nilah bila di "cross section"..hehe.Ni ehsan google coz yang ummi buat telah selamat di dalam perut abi..hehe
Alhamdulillah..Abi cakap sedap...:) :) :)

2 comments:

Ummu Muhammad said...

ummi baru nk pos bende yg same..ade chemestrylah plak kite ni hehe..tapi ayah muhd buat die tak buat bentuk bulat sebab die syg kulit tepi roti tu..tak tau nak buat ape..buat puding roti tak menjadi heheh

UmmiAbi said...

Yeker Ummu Muhammad? hehe... Postlah nk tgk jugak cara ayah muhammad buat..Tula..sayang tepi roti tu kan?Ummi ingat lebihan tu nak bakar bagi garing then hancurkan dengan blender utk jadikan serbuk roti..Tp xtahulah menjadi @ x..hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...