Sunday, August 12, 2012

Nak makan yang colour2 je


Hi dear...Ummi nak citer sket...Wafa sekarang dah pandai pilih makanan.. Dia suka yang colour2 je...huhu...


Tengokla tu...dia cari & pilih carrot je...nasi tu tak makan pun..
Ummi kena creativelah pasni... Hmm...nanti ummi nak cari buku tentang deco2 makanan baby ni...

video

Susah gak 1st time ummi nak deco2 ni..Yelaa..ummi bukannya creative sangat. Otak fakta,bukan seni..hehe.
Huhu..1st deco drpd ummi...macam xrela je wafa nak makan..huhu,xmenarik langsung..kekeke..
mata & hidung tu sweet potato..n kening & mulut tu potato biasa. Wafa makan tanpa rela & terpaksa...hehe


ummi kesian wafa makan potato je utk breakfast, so ummi wat roti bakar celup telur ni..

Alhamdulillah...wafa makan & kenyang...
(Ooops..Rambut xsikat pas mandi..hehe)

Nota ummi:
Hmm..pening gak nak decorate makanan baby ni...huhu
In syaa Allah..ummi akan usahakan jadi seperti di bawah..(hehe..yok Ooo je kan):-
Sangat creative:)

6 comments:

Sue-Rya Qistina said...

saya suka sgt roti celup telur tu. sedap sgt!

UmmiAbi said...

Sue-Rya Qistina:
Sedap kan..wlupun simple..:)

Ummu Muhammad said...

slm ukhuwwah fillah buat wafa n co ;)

o ummi tengah penin nak deco2 makan buat wafa ye.. ;)

berkenaan karihome tu ummi wafa, UM pun tak reti nk ckp mcm mane. contoh ye..dalam hadis Rasulullah tak bagi kismis dgn kurme duduk dlm sebekas dan kajian sains mendapati kurma n kismis membebaskan gas yang berlainan dan apabila berpadu menghasilkan gas etanol yang boleh memabukkan..UM pernah tulis di entry mane tak ingat..jadi, ramai juge pengeluar muslim yang buat susu campur kismis dgn kurme dan langgar larangan hadis ni..masudnye kajian mereka tak mendalam..

senang cerite nk pilih susu antarenye kene tgk n pastikan kismis n kurma tak dipadukan bersama

karihome tu mmg susu yang mereka kaji dari segi komposisi kimianya dan insyaAllah halal..dan satu2nye susu yang tahfiz medik suggest sebb banyk susu FM yg kat pasaran kandungan gule sgt tinggi

wallua'lam..ikut kuat hati ummi wafa ye..semuge Allah tentukan yg terbaik buat wafa insyaAllah!

Nur Amalina said...

comel nye anak ummi.. =).. x sabar nak ada anak..hehe..
jemputla dtg ke blog sy.. hilmiemaequal.blogspot.com
sy dah follow akak.. =)

UmmiAbi said...

Ummu Muhammad:
Syukran jazilan ummu muhammad...
Sbenarnya wafa sofea memang sukakan susu Karihome...susu lembu diluahkan..tapi karihome,dia suka(maybe rasanya mcm susu ibu,xsemanis susu lembu)..Alhamdulillah.. Dah lama ummi bagi wafa cuba susu karihome tapi baru2 ni susu karihome asyik xde stok..So,Ummiabi try susu kambing PURENAT. Bila belek tanda halal kedu2 tin susu ni, bru kami terfikir tentang logo HALALnya. Kedua2nya ada tanda HALAL cuma PURENAT HALAL drpd JAKIM.Tapi betul juga kata ummu, kita kne ikut kuat hati..Umiiabi mmg nak bg wafa truskan dgn karihome.Then,ummi dah research ttg susu ni lagi(Lagi??hehe..means sebelum ni dah pernah research..(http://nukilanummiabi.blogspot.com/2012/05/kenapa-susu-kambing.html)
So,kali ni ummiabi betul2 yakin ditambah info dari ummu..Thanks ye...Tgk cert diorang pun amat meyakinkan..http://www.karihome.com.my/research-update/
Syukaran..syukran..jazilan..:)

UmmiAbi said...

Nur Amalina:
TQ dear...nt anak amalina pun mesti cute mcm amalina...hehee

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...