Wednesday, August 29, 2012

Eid Mubarak 2012

Barakallahu lakum.
Ummi nak ucapkan Eid Mubarak buat semua muslimin wal muslimat di
seluruh dunia(yang terbaca post ni)Ada ke?hehe..xpe,xkisah pun..
Maaf Zahir & Batin yer jika ada tersalah atau tersilap samaada perkataan atau pun perbuatan secara sengaja atau tidak sengaja...:) berapa banyak "atau" daa...hehe

Oklah...arini dah 11Syawal 1433H(Orang puasa Nam pun dah raya...hehe)..ummi baru berkesempatan nak letak gambar raya yang x seberapa(Untuk kenang-kenangan).
Tahun ni best raya sebab Wafa Sofea dah besar, dah pandai salam cium tangan, dah pandai mintak duit raya, dah pandai cakap "terima kasih nanti beri lagi" kat siapa2 yang bagi duit raya, dah pandai sengih2 bila dapat duit raya, dah pandai ajak beraya..dan macam2 lagi... Semua happy sokmo. Ummiabi pun tumpang happy bila anak happy kan?
Yelaa...tahun ni baru nak beraya sakan,tahun lepas raya di hospital..hehe..
Jomlah kita melayan gambar yang tak seberapa ni..
On the way balik kampung Simpang Empat, Peghelehh..
Kitorang balik awal 2hari sebelum raya. So,Wafa(budak x posa) kena breakfast dalam kereta, mandi di R&R..(atas tu muka x mandi lagi..hehe)

Kepulangan kami diraikan...
Ada lagi ni dalam periuk...Gulai/kari ikan nyok2 bersama rebung yang delicious..Huhu,xsempat snap coz x sabar nak makan.hehe

Terima kasih maktok...lauk-lauk fresh & sedap sangat.Semua maktok buat sendri..air pun tau...;)
(Tapi...macam lauk2 kegemaran abi je banyak..hehe)

Syawal bermula...
1st gambar...malu2 kucing anak ummi ni..hehe

Anak abi ni...

Hari hijau sedunia..Kami suka hijau..:)


Pic Wafa Sofea yg bawah tu macam duta Dutch Lady plak..hehe
Terselit gambar wafa bersama makngahnya krana tema sama--->purple..;)


Tahun ni ada rezeki lebih sikit..So, Ummi tukar duit raya lbh sket thn ni (sape nak,datanglah umah k..).
 Sampul duit raya paling tebal jatuh ke tangan Maktok, tok abah & tak lain tak
 bukan---->Wafa Sofea.
Alhamdulillah..Alhamdulillah..Alhamdulillah...syukur pada Allah yang Maha Memberi. UmmiAbi hanya berkongsi:)

Nk gi open house
Open house lagi

Gambar kenangan dengan toksu wafa... Satu-satunya rumah yang kuih-muih,kek  & hidangan semua dari hasil tangan sendiri. No beli2..No tunjuk2..hehe.Malu ummi...
Jelingan nak mintak duit raya..;)


kira duit raya....:) 
Ummi & staf2 Unit Mikroskop Elektron Universiti Malaya beraya di Bandar Botanik..Rumah boss ummi..;)
Bos ummi yg pegang tangan Wafa tu....Bos paling baik di dunia..hehe..(Wafa tengok ape tu??)
Bergmbar kenangan...
Berkumpul dengan staf2 EM unit lagi..Kali ni open house rumah kawan sekerja ummi kat Klang Utama..;)
Wafa active sket masa dalam umah ni..Maybe ramai kawan sebaya..(huhu..pengaruh rakan sebaya). Dah x terurus ummi nak uruskan wafa..huhu
Terima kasih sebab singgah sini...:)

4 comments:

Surishariff said...

Jakun tgk wet RM20.. Maklum la asyik tgk periuk belanga jek

Anonymous said...

Selamat hari raya from silent reader...;)
Comel2 kesemuanya..

IntaNBerliaN said...

alahaiii sukanya tgk si budak kecik yg bijak ni berbaju kurtung... cantik :-)

UmmiAbi said...

Surishariff:
Hehe..tu namanya rajin memasak...;)

Anonymous:
Tq kerana sudi singgah sini...selamat hari raya.. kalau x keberatan,letak nama ye..:)

IntanBerlian:
Hehe..tq aunty ina..;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...