Thursday, July 26, 2012

Tajamkan penglihatan, jelaskan kerabunan


Ummi ada nampak 1 post ni kat FB. Boleh kita sama2 amalkan...Memang bagus untuk ummi yang rabun ni..hehe.
Jom,ummi share kat bawah ni pesanan sahabat kita ni ye:

Assalamualaikm.. di sini  ingin berkongsi satu ilmu dari tok guru saya dulu iaitu ilmu untuk menajamkan penglihatan mata dan mngurangkan rabun mata.. semua orang boleh amal terutamanya bagi yang rabun,, saya tengok kwn2 sy ramai jugak yg rabun dan tepaksa menambah power 'spec mata'.. jadi, saya tiba2 teringat ilmu yg ustaz sy ajar ni..

jadi kawan2, masa anda semua mnjawab azan, apabila terdengar laungan أشهد أن محمد رسول الله, maka hendaklah menjawabnya dan kemudiannya membaca ayat ini:
فكشفنا عنك غطاءك فبصرك اليوم حديد...
(sila rujuk surah qaf (ق) ayat yg ke 22)



kemudian hembus dekat belakang ibu jari seperti dlm gambar, lepas tu, gosok belakang ibu jari tu kat kedua2 mata.. (jari kanan= mata kanan, jari kiri=mata kiri)..

insyaAllah, sntiasa amalkan, akan dapat lihat perubahannya, yg penting kita sentiasa bersangka baik dengan Allah..

insyaAllah, ni salah satu ikhtiar untuk kesihatan mata kita.. ^_^
DIkongsi oleh seorang sahabat~~

3 comments:

Sue-Rya Qistina said...

oh x pernah tau pulak psl ni. boleh dipraktikkan ni. thanks sharing! :D

UmmiAbi said...

Sama2 kita guna tips ni kan?Yg penting kne yakin pada ALLAH..:)

IntaNBerliaN said...

tips yg bagus ni.. thanks share :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...