Monday, June 25, 2012

2nd holiday Wafa Sofea

Barakallahu lakum.
Cuti sekolah baru-baru ni Ummi sekeluarga bercuti di Cameron Highlands. Bestnye sebab pergi satu family ummi...Maktok & tokwan pun ada... Ini percutian kali ke2 buat Wafa Sofea. 1st time dulu pergi Bukit Tinggi.
Jom layan gambarlah ye..Ummi banyak kerja harini,tak boleh tulis panjang2..hehe
Ni baru sampai..Tengoklah muka Wafa yang penat tu..Macam dia lak drive kan?hehe

Check in di Parkland Apartment. Tingkat plg atas sekali...

Lepak2 dalam bilik jap sebelum kuar jalan2..;)
Ni jalan2 kat Ladang Teh "Cameron Valley"..Sejuk sangat kat sini,berangin pulak tu...Wafa tidur lena sangat, kesian plak nak kejutkan..So,bawak jela jalan2 dengan kanggaroo style..heh

Bila anak kanggaroo nak bagun ni?hehe..Joking ye sayang..;p
Kat bawah ni gelagat ummi adik beradik...Best tau, ukhwah fillah..;)
Makngah, abg Mirul, ummi & maklong...

Abg Mirul, cu Ol(Paksu Nasrol), makjang, Ummi & maklong..(kemain depa..)

Ni sepupu Wafa yang sulung--->Abg Amirul Hakim

Ummi with Maktok(sayang maktok...)

Ummi, Makngah & maktok...


Shopping time...;)
Cakkk!!!Dah malam yer...Wafa nak tutup pintu, Nak Zzzzzz...;)


Sementara kat dalam apartment,jom amik pic buat kenangan...hehe
Luas mata memandang view dari apartment ni..:)


Abi dgn kain pelikat lg...hihi.Masa ni awal pagi lagi...masing2 baru nak segarkan mata..heh

Abi & anak kesayangannya...:)

Ni hari ke2..Nak check out dah...:)

Bergambar kenangan sebelum balik


Sebelum balik, sempat pergi S corner farm..Memang kt corner pun..coz tepi jalan..hehe

Wafa tido lagik..Best angin sepoi2 gitu...

Sempatlah merasa strawberry coklat kat sana..Tp pelik,kat sana elok manis je buahnya, bila ummi bawak balik makn kat rumah, masamnyerrrr...

On the way balik..kepenatan sudah~

Nota ummi:
Banyak lagi tempat2 menarik, tapi banyak yang tak sempat amik gambar.. Percutian kali ini memang best sebab bercuti bersama keluarga..Minda pun tenang & fresh...
Sesiapa nak pergi ke sana ummi nasihatkan beli barang dekat pasar malam coz barang semua sama, tapi harga lain-lain ye. Kat pasar malam plg murah bagi ummi.. Contohnya kalau beli keychain dekat Cameron valley 3=RM10 tapi kat pasar malam 1=RM1..Boleh beli 10...huhu. Lagi satu, jangan lupa bawa sweater/baju sejuk sebab time malam memang sejuk sangat..Ummi sekeluarga dah macam dok oversea dah..hehehe;)

2 comments:

IntaNBerliaN said...

comel je wafa ni.. ;-)

a'aa kalu g ramai2 mmg best kan.. :-)

UmmiAbi said...

A'ah...best k'ina...Sesekali nak rasa airfresh kan?hehe..Bwkla Alisha jln2 ke sana...:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...