Wednesday, May 23, 2012

Donut banyak lubang

Barakallahu lakum.
1st time ummi wat donut sendiri.. Ummi tengok mcm senang je kawan2 blog wat donut, tu yang nak try...Mlm tu jugak suruh abi belikan yis.hehe...
Bahannya memang simple..tapi nak uli...Ya Allah,nak tergeliat tangan ummi..Penatnyerr..he

Ni nak naikkan doh...Ummi xdela plastik utk wat kuih tu..So,ummi amik plastik baru buka ni...(baru means bersihlah tau..he)
Dah siap sket...ummi wat bulat2 guna gelas je...tupun x cantik sangat kan..?
Then ummi biarkan dulu untuk naikkan lagi doh donut ni...So sementara tu ummi panaskan minyak...
Tiba2, tak disangka-sangka datanglah si tecik Wafa Sofea ni, ditambahnya lubang pada donut tu...huhu..
Maybe dalam hati Wafa cakap: "Haa,macam ni baru cantik..kn ummi?"
Ummi xsedar lagi tau, sampailah ummi terdengar bunyi "Pap,pap". Haha... Habis donut ummi kena "pap" ngan selipar. Dia dah wat lubang, then amik selipar ditepuk2 atas donut tu...Waaaa...nak nangis ummi...tapi bila tengok Wafa gelak, ummi pun tergelak, rasa nak "geget" hidung dia..

Dengan sedihnya terpaksalah ummi buang donut-donut yang kena selipar tu. Ummi mintak maaf wahai tepung, gula, yis & susu...;(

Then, ummi buat 2nd round & kali ni cepat-cepat goreng sebelum ditambah lubang & ditepuk selipar...hehe


Hehe..jangan gelak ye tgk rupa donut ummi yang buruk ni..Entahla pe silapnya.Maybe sebab panas2 trus letak atas gula kot..huhu
Tapi Alhamdulillah....abi kata sedap....abi makan paling banyak..hehe, terima kasih abi...:)

4 comments:

Izan Ishak said...

alololo...takpe2... wafa nak try test tolong ummi juga buat donut sendiri tu...

Izan Ishak said...

alololo...takpe2... wafa nak try test tolong ummi juga buat donut sendiri tu...

UmmiAbi said...

A'ah,ummi izan..Wafa memang ske tolong...tolong kacau..heheh

Nur Cahaya said...

hehe..cummel la ummi wafa..sweet je~ jeles la pulak,ngee~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...