Saturday, May 12, 2012

Black out...

Barakallahu lakum.
Malam tadi lebih kurang pukul 2.30am.... Ummi tersedar bila wafa merengek tak boleh tidur..Dia pusing kanan, dia pusing kiri...serba tak kena... Ummi pun buka mata, tapi gelap gelita.. Lampu tangga yang memang kitorang ON bila tidur pun dah OFF. Huhu...kipas pun tak berfungsi..Patutlah wafa terganggu tidurnya, ummi tengok dia dah berpeluh-peluh. BLACK-OUT rupanya..huhu...

Ummi terus kejutkan abi kat sebelah & abi terus bangun turun bawah cari lilin..
Ummi angkat Wafa bawa turun...maybe kat bawah sejuk, atas ni dah berbahang dah ummi rasa.. Then, rumah pun cerah sket coz abi dah pasang lilin & hp light... Abi tengok kat luar, memang semua rumah gelap... Abi terus call TNB & buat report.. Pegawai yg bertugas tu cakap maybe dalam 1 atau 2 jam lagi..huhuhu...
Sian wafa...dia dah ngantuk sangat, mata masih pejam tapi kepanasan... Ummi pun kipas wafa dengan kipas kertas..Alhamdulillah..Wafa dah boleh tidur. Setengah jam berlalu, tangan ummi dah penat, nak gi toilet plak...tapi still blackout..huhuhu...pegi jugakla...;(
Sementara ummi gi toilet, abi pulak kipas Wafa.... Kitorang gilir-gilir kipas Wafa. Takpelah sayang, ummiabi tak tidur "no hal"...asalkan sayang cukup tidur dengan selesa...
Lebih kurang pukul 3.40am, rumah tiba-tiba cerah & kipas dah berfungsi... Alhamdulillah...ummi dukung wafa bawa naik atas. Kami sambung tidur balik...;)

Notakecil ummi:
Syukurlah tak lama kitorang dalam kepanasan & kegelapan.. Tiba-tiba teringat orang-orang yang kesusahan hidup tanpa elektrik.. Ya ALLAH, sukarnya hidup mereka, sedangkan kita baru beberapa jam dah serba tak kena.. huhu..Moga ALLAH mempermudahkan hidup mereka..Amin...

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...