Wednesday, March 21, 2012

Wafa masuk UM

Alhamdulillah...harini mama wafa dah sihat... Semalam mama mintak cuti sehari sebab Dr. suruh mama rehat. Sehari sebelum tu mama ada bagitahu ummi yang dia macam nak pitam. So, petang tu adik dia datang nak bawak gi klinik. Mama ada suggestkan hantar ke taska kakak dia coz kakak mama ni buka taska. Mama cakap tak payah ummiabi nak ambil cuti. Duit taska tu pun mama yang nak bayar. Alahai mama, sehari je..Takpela, lepas discuss ngan abi, then Abi cakap dia sanggup jaga daripada hantar wafa ke taska. Kitorang dh fobia dengan taska/nursery ni..So, semalam abi jadi baby sitter jaga wafa..hihi...
Hmm..ingatkan baby sitter kat umah..Rupanya abi nak bawak wafa ke um. Abi cakap senang, wafa nak susu je, trus call ummi. Then ummi kuarla ofis jap susukan wafa...hehe..clever abi. Yang pening ummi...kena buat kerja cepat-cepat. Takut nanti tak sempat kalau abi call.

Tapi Alhamdulillah..wafa macam biasala..cool.. Tak nangis langsung.. Memang susah nak dengar wafa sofea nangis sekarang ni..Dah besar kan..?he
Abi cakap wafa tidur je..Then dalam kul 10 lebih dia jaga, abi bawak wafa masuk surau fakulti perubatan. Tak boleh duk dalam kereta lama2, bahaya..

Dalam surau, abi suapkan wafa bubur & main-main dengan wafa. Happy je abi cakap.. Abi buka laptop pun dia sibuk nak main laptop tu jugak.. Pastu manja-manja asyik nak baring kat pangku abi..hehe, so sweet..
Dalam tengahari ummi datang jenguk wafa & breastfeeding wafa. Seronok dia bila tengok ummi datang..hehe. Dalam pukul 1pm kitorang balik rumah.. Ummi ambil half day jela. Sian pulak abi, esoknya nak exam..So, ummi pulak jadi baby sitter kat rumah memandangkan abi nak study...:)
Still tidur lagi. Ni tidur dari malam tadi tau. Langsung tak sedar ummi angkat masuk kereta..hehe

Tidur lagi masa ni..Belakang tu fakulti. Time ni angin sepoi-sepoi bahasa. Sedap tidur..he

Dalam surau.. Cian lak ummi tengok. Tapi xpe..puashati sebab dalam jagaan abi..;)

2 comments:

My Family So Sweet said...

wafa pi kerja jugak yek.....naper tak bw sini je....

UmmiAbi said...

Hehe....akak pengasuh tu bagitahu lewat sangat. Kira dia apply cuti last minutela..hehe, so adik pun x sempat dh apply cuti..tu yang im decide dia jela jaga wafa..Nsb baik wafa pun ok..;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...