Wednesday, March 21, 2012

Dah pandai turun...

Barakallahu lakum.
Hi dear...sebelum ni ummi pernah citer yang Wafa Sofea teror bab memanjat tangga, katil, meja dan benda-benda yang boleh dipanjat kan..? Sekarang wafa nak tunjuk skill menurun pulak ye..hehe..

Nota ummi:
Kita sebagai parents tak payah paksa anak-anak untuk melakukan sesuatu. InsyaALLAH fitrah anak-anak adalah terus belajar & membesar. Mereka akan lakukan perkara-perkara baru secara automatik. Namun, kita boleh merangsang otak mereka dengan tambahan ilmu dan sentiasa menyokong mereka.
Tunjukkan ekspresi kita samaada terkejut, teruja, gembira & excited dengan kebolehan & kemampuan mereka... Pujian & galakan akan memberi semangat untuk mereke lebih meneroka alam yang makin mencabar ini..:)

2 comments:

My Family So Sweet said...

betul2...jangan di sekat2. biar diorang teroka.

UmmiAbi said...

Kann...lagi byk diorang explore, lagi banyak ilmu diorang dapat...;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...