Thursday, February 2, 2012

Wafa Sofea tempah hotel 12hari 12malam

Barakallahu lakum.
Wafa Sofea baru-baru ni tempah hotel 5bintang kat Hospital Ampang.. Hehe, yelaa.."hotel" siap air-cond, water-heater n 4X makan sedap2 taw.. Sukerr dia masuk hotel ni ye.
By the way, Wafa masuk ward sebab demam tinggi sangat. Above 38 degree. Ibu bapa manalah yang x risau. Kali ni maybe ummi & abi dengan rela menyerah wafa kat hospital coz klinik bagi ubat n suruh balik je..(itu je?)(Pengalaman banyak mengajar kami). Wafa active as usual..Main x berhenti..makan pun banyak.. Cuma malam tu kami nampak dada wafa berombak-ombak semasa dia tidur. Tapi dia tidur lena bukan main lagi..huhu..  Dalam kul 1am, abi kejut ummi cakap yang dada wafa still berombak-ombak(macam kurang Oxygen). So,trus kemas baju & bawak wafa ke Hospital Ampang (Memandangkan kes wafa dari newborn memang Pakar Hospital Ampang yang handle--->check up semua kat Ampang walaupun ummi kerja PPUM).
So,apelagi...wafa admitted as expected..hehe, memang dah tahu..That's Y tadi terus kemas baju..he..
Doc cakap maybe sebab pneumonia(Virus pneumococcal). So,doc nak masukkan antibiotics kat wafa sampai lung wafa betul2 clear. Apa yang merunsingkan ummi waktu ni adalah ummi confuse coz wafa dah injected with Pneumococal vaccine(2 doses, waiting for another 1). So,nape ade  pneumonia/lung infection ni?? Hmm,maybe vaccine yang wafa ambil tu tak betul2 complete lagi coz dia baru dapat 2doses, tinggal satu je lagi nak ambil untuk bulan ni..Huh, xsabar2 virus ni. Tunggulah Wafa complete dose dulu, barula antibodi wafa cukup kuat menentang anda.. Huhu, ummi nak ajak abi cucuk wafa yang 3rd dose tu..biar complete. Xnak masuk hotel 5bintang ni lagi ye wafa. Actually best dok sni..(Best??sedapkan hati..)nurses & doc baik3 sangat. Tapi 2,3 hari ok kot lau lebih dari hari tu memang boring...sakit pinggang & macam-macam lagi. 1st day macam dok hotel, dah masuk 3hari dah macam dok penjara lak..hehe. Yela...kita dok je dalam tu, tak tengok dunia luar langsung even makan cukup,siap de tv..tapi jumpa orang yang sama n buat perkara yang sama hari2..huhu,ummi tak tahannn...

Wafa Sofea actually vaccinated with pneumonia vaccine as  Synflorix(recommended by doctor). For your further information about synflorix , please click here . Actually pneumonia vaccine ada satu lagi jenis prevenar (prevenar 7 & prevenar 13). Click here about prevenar.

Alhamdulillah..wafa dah discaj sehari sebelum hari wilayah(1 feb). So,Hari wilayah tu ummi abi dapat cuti free, then mainla puas2 dengan si comei wafa sofea.. Ummi siap masakkan macaroni sup ayam untuk wafa. Dia makan dengan licin sekali...n ummiabi pun happy..;)
Ni pic masa wafa  warded sbb pneumonia ni..Masa ni memang ummiabi hari2 nangis sampai wafa betul2 sihat.. Tengokla, dh sihat..hepy sangat pic yang last tu..hihi
Ummi sentiasa doakan Nurul wafa sofea kesayangan ummiabi ni sihat walafiat, dipanjangkan umur,  dipermudahkan urusan di dunia & akhirat, menjadi anak yang solehah dan diberkati ALLAH sehingga akhir hayat wafa..Amin..Amin..Amin

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...