Thursday, February 2, 2012

Holiday at Berjaya Hills~

Barakallahu lakum.
Cuti Gong Xi Fa Chai aritu UmmiAbi bawak wafa jalan2... Memang abi dah niat nak bawak wafa & ummi jalan2 kat tempat2 natural environment, iaitu tempat yang tinggi, sejuk dan terutamanya jauh dari carbon monoksida kenderaan, asap rokok manusia, dan pencemaran bunyi di KUALA LUMPUR tu..huhu.. Cadangnya nak gi Cameron Highlands or Genting Highland or Bukit Fraser.. Tapi tempat-tempat ni sudahpasti ramailah manusia lebih-lebih lagi musim cuti sekolah+public holiday disebabkan Chinese New Year ni.. So,abi decide gi Berjaya Hills, Bukit Tinggi je..memandangkan ummiabi pun tak penah pegi lagi. Lagipun, dekat..dalam 40minit je dari KL..
Kitorang sampai dalam kul 10am. Cuaca tak sejuk sangat, & tak panas sangat. Tapi masih rasa angin sejuk.. 5jam gakla kat atas tu..Dalam kul 3pm baru kitorang turun.. Yang pastinya, Wafa Sofea happy & enjoy sangat haritu.. Ummiabi pun happy tengok wafa camtu.. Nanti nak bawak wafa jalan-jalan lagi.InsyaALLAH..;)












Nota kaki ummi:
Lau nak naik Bukit Tinggi ni, ummi nasihatkan bawak bekal dari rumah or beli siap2 kat kedai coz makanan kat restoran atas ni sangatlah mahal..:)

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...