Wednesday, July 20, 2011

Demam menjuloq..huhu

السـَّلامُ عـَـلـَـيـْـكـُـمْ
Minggu ni Wafa Sofea demam n batuk sket. Temperature fever xla tinggi sgt..37.6 c but still ummiAbi bimbang coz  normal temperature wafa sllunya around 36.8-37.0 c.. Ari Isnin(Ummi amik cuti lg-xpe demimu sayang),elok ummi amik the latest suhu wafa(37.6 c), Ummi gi dapur bsuh pinggan jap..Then as usual, ummi on TV n suh wafa tgk TV je.. Ummi cakap baik2 kt Wafa yg ummi nk basuh pinggan sket je..Nt ummi teman wafa ye..Wafa mcm biase...sengihh..hehe.
Then dlm setiap 5-10 minit ummi akn jenguk kepala kt dpn,tgk wafa..Tgk,dari baring dia dah pusing meniarap..Kepala still dongak tgk TV..OK, good girl..:) So,ummi leh trus basuh pinggan n kemas dapur. Sambil2 tu dgr wafa dok cakap bahasa "German"nya. Ummi sambut dari dapur dengan bahasa Arab..hehe(Yok Oo je ummi nih). Then, dh clean n clear my kitchen tu, trusla ke dpn.. Mak haiiii...punyer baik anak ummi landing..kali ni kt luar kawasan(kawasan wafa tilam dia je). Then ummi amik dia letak kt dalam kawasan balik. Nak review,tgk cmner leh terlepas kawasan..diz time ready dgn hp camera..hehe..
Ni dalam kawasan lagi..hehe

Dah start gear 1

Ehh..benti jap,nk rest..:)

Hoyeahh..chaiyokk..

Yeay..dh keluar kawasan..Tapi ummi..nape saya ke belakang??
Hehe..Malam tu maktok call, citer kt maktok..Maktok kata "Patutla demam..nk menjuloq rupanya.." Xpa,learning process..Maktok kata practice ke blakang dlu,nanti pi depan pulak..kn..? Tahniah wafa..Paling ummi hepy sangat coz dapat tgk sendiri perkembangan wafa depan mata ummi.. InsyaALLAH, ummi harap ummi dapat tengok lagi perkembangan seterusnya..Amin..
Iklan: Pasni ummi kenala beli ABC mat yang besar tu(Ummi memang tingin nk blikn utk wafa,tp asyik xsempat je) or bt sementara kena bentang toto jela jawabnya..*sigh*. Then lau sebelum ni abi(abi rajin mengemop,Alhamdulillah-syukurrr) akan mop lantai 3hari sekali(biasela..UmmiAbi 2-2 kerja),so pasni kena ari2lah ye dok?Lepas balik keje, kne mop dlu ye..De askar nk menjulur..heh~

4 comments:

Huszaini said...

As salam, terima kasih lawat blog saya, saya pernah masuk blog awak, tapi tak tau nak follow kat mana hehehe...

comel wafa! nanti dah start merangkak, ummi mesti tak menang tangan nanti! :)

Ezreen Fara & Muhd Salim said...

Wa'slm..TQ abah AMRAFAHAN.. Ske bc blog awk. Byk ilmu dalam membesarkn anak2..hehe. Sambil tu,tenang n sejuk je tgk muka2 si kembar tu..Abg Aqil pn dah pandai mcm2..LIKE it..:)

My Family So Sweet said...

ABC mat tu kat cosway ada....tapi akan keluar kawasan gak. hehehehehe

Ezreen Fara / Muhd Salim said...

Hehe..memang kuar kawasan pn... Cume ksianla..Lantai tiles/marmar ni sejuk.. Aritu,msa dia trlepas kawasan angkat dia,pegang perut dia--sejukkk..hehe.Tp ia sengihh jer..haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...