Monday, July 11, 2011

Alhamdulillah..Wafa in da pink of health..:)

السـَّلامُ عـَـلـَـيـْـكـُـمْ
Minggu ni Wafa totally sihat walafiat..Syukur pada ALLAH SWT. UmmiAbi berusaha mcm2 nk bg kesayangan kami ni sht n ceria balik..Siap bt ubat tradisional(Kunyit idup-amik serbuk+minyak masak=sapu kt dada wafa..Alhmdulillah..she ws getting better n better). Habis badan wafa kitorang wat experiment.hihi..bersellotape bagai.Yelaa..kunyit idup color dia memang menyerlah kan?Lau x cover,mahu de corak color Kuning kt baju wafa..n yg pastinya buh clorox or vanish pn xkuar dh kowt..:)


Chewahh..mcm model lak pose..Muka steady je even sakit dada ye..:)

Nk capai tipon nih..hehe
 UmmiAbi amik cuti jumaat minggu lepas n termasuk sabtu-ahad semata2 nk jaga Wafa Sofea. Lau bleh nk off trus ubat. Nilah 1st time wafa sakit mkn ubat batuk every 4-6hours(sgt xsukerr~lau bleh ummiabi xnak biasakn wafa dgn ubat2 ni coz dia pn prem baby n bwh setahun lg=Everything include her organs not be ready yet). B4 diz, even sakit sket2 tu juz bagi air zam2 or honey or Habbatussawdak..Memang baik..malah terbaekkk. Tp for diz time ummiabi juz tutup mata jela bg ubat batuk tu coz kali ni wafa batuk berkahak. Sgt merisaukan..huhu. Memang ramai ckp lau baby batuk berkahak memang lmbat nk kebah..coz diorang xth cmner cara nk kuarkn kahak tu..(Ummi pn samer..abi sllu perli ummi,ckp wafa lg teror kuarkn drpd ummi..hehe)..Ehh,ape cter sal kahak lak..Yey yekkk... Tp memang xdinafikan afta mkn ubat n tepuk2 blakang wafa, immediately wafa akn muntahkn kahak tu..Very da clever ank ummi ni..Cayala.. Yela..sape xrisau bl doc ckp kahak penuh peparu baby smpai peparu dia jd sempit..Dats Y ssh wafa nk bernafas..Sian dia..Lau tgk wafa batuk2,UmmiAbi mcm nk nangis je..Dhla kcik comey je,then batuk smpai kuar air mata.huhuhu..


Ni pic da latest afta 2weeks got cough wheezing. Dah Hepy..:)

Ummi...Wafa dah sht..Thumb up(Tu tgn nk wat thumb uplah tu..he)
So, bl tgk wafa dh ok sket, weekend tu memang x dok umahla.Perkara paling wafa suker=Jalan2.
Jumaat-->gi Jusco, Tesco..
Sabtu-->gi Shah Alam, visit baby Nuha(baby Hafiz&Mawar yg bru delivered) kt Hospital UMRA.
Ahad-->gi Giant n Putra Height(Tgk umah sewa kami n visit Qisya&Farhan=sepupu wafa)
Thus, ari isnin ummiAbi dapat gi kerja dgn tenang..Wafa pn hepy jerr..Syukur padamu Ya ALLAH..
Ni pic jln2 ms gi Jusco Bkt Tinggi. Ms ni wafa hepy sgt2,memang sker jln dak tecik ni..

Tgk org2..Ehh..tgk2 org..smbil cuci mata..Haiipp;)



 

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...